Foto: PantherMedia/Scanpix
Latvija korupcijas uztveres indeksā ierindojas līdzās tādām valstīm kā Dienvidkoreja, Malta un Seišalu salas, liecina trešdien publicētais ikgadējais nevalstiskās organizācijas "Transparency International" korupcijas uztveres indekss.

Ikgadējā "Transparency International" ziņojumā par korupcijas uztveri Latvija, izcīnot 55 punktus no 100, šogad pasaules valstu sarakstā ieņem 43.vietu.

2013.gadā Latvija šajā indeksā ieguva 49 punktus, sarakstā ieņemot 49 vietu.

No Baltijas valstīm augstāko rezultātu ieguvusi Igaunija, kas kopā ar Franciju un Kataru dala 26.vietu, bet Lietuva kopā ar Dominiku un Slovēniju ieņem 39.vietu. Kopā indeksā apskatītas 175 valstis.

Indeksā ir 175 valstis, kurām tiek piešķirti punkti no 0, kas nozīmē, ka valsts ir ļoti korumpēta, līdz 100 punktiem, kas nozīmē pilnīgu brīvību no korupcijas. Pētījumā secināts, ka neviena valsts nav savākusi visus 100 punktus, divām trešdaļām valstu rezultāts ir zem 50 punktiem. Piemēram, Dānija, kura atzīta par vismazāk korumpēto valsti, saņēmusi 92 punktus no 100, savukārt Somālija, Afganistāna un Ziemeļkoreja savākusi vien astoņus punktus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!