Pēc Veselības ministrijas solījumiem atraisināt finansējuma problēmas Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca atsākusi plānveida operāciju veikšanu, informē slimnīcā.
12.februārī notika sarunas starp Veselības ministriju un Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcas pārstāvjiem. Sarunas laikā slimnīca saņēmusi solījumus, ka tai tiks segtas segt operāciju izmaksas no nākamā līguma summas.

"Sarunas laikā tika nolemts, ka nākamā līguma summa, kas stāsies spēkā no šā gada 1.marta, tiks samazināta maksimums par 10% - iepriekš bija plānots to samazināt par 23%," stāsta slimnīcas vadītājs Vitolds Jurkevičs. "Tas nozīme kā samazinājums plānveida ķirurģijai nebūs tik liels un tās pamatvirzieni (lielo locītavu endoprotezēšana, mugurkaula fiksācijas operācijas) tiks ietekmēti minimāli- slimnīca varēs strādāt uz pilnu jaudu.

Jau vēstīts, ka no 2. februāra Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā tika pārtrauktas plānveida operācijas. Slimnīcā tika likvidēta rinda uz endoprotezēšanas operācijām, kur 50% ārstēšanās izdevumus sedza pats pacients, bet 50% - valsts, tāpat no kompensāciju saraksta tika izņemtas jaunākās paaudzes protēzes.

 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!