Valsts traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca (VTOS) pirmās grupas invalīdam Edijam Filipsonam par veselībai nodarīto kaitējumu jau samaksājusi apmēram Ls 24 000 no Augstākās tiesas piespriestajiem Ls 32 714.
VTOS direktors Valdis Zatlers piektdien žurnālistus informēja, ka atlikušo summu - Ls 8 000 - slimnīca Filipsonam gatavojas samaksāt jau tuvākajā laikā. Filipsona pilnvarotā pārstāve Baiba Smilga informēja, ka saņemto summu Filipsons iecerējis izmantot veselības atgūšanai. 7.februārī Augstākā tiesa apelācijas instancē nolēma, ka VTOS ir jāmaksā Filipsonam Ls 32 741 kā veselībai nodarītā kaitējuma atlīdzība, daļēji apmierinot iesniegto prasību.

Summā, kas tiks piedzīta par labu Filipsonam no VTOS, ietilpst kompensācija par sakropļojumu - Ls 30 000, izdevumi medikamentiem, vingrošanas inventāram un kruķiem - Ls 715, izdevumi sabiedriskajam transportam - Ls 50, tiesas izdevumi - Ls 805, rehabilitācijas izdevumi - Ls 199,81, kā arī nesaņemtā darba alga par laika posmu no 1997.gada 1.oktobra līdz šā gada 31.janvārim - Ls 969,90.

Jāatgādina, ka Filipsons 1997.gada 20.septembrī, braucot ar motociklu, cieta ceļu satiksmes negadījumā un tika nogādāts VTOS, kur viņam tika sniegta medicīniskā palīdzība sakarā ar mugurkaula lūzumu. Pēc operācijas Filipsonam radās dažādas komplikācijas, viņš kļuva daļēji paralizēts un tagad pārvietojas invalīda ratiņos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!