Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīca ceturtdien ar Valsts obligātās veselības apdrošināšanas aģentūru (VOVAA) vienojusies par slimnīcas finansiālo problēmu risināšanu un no 1.novembra nepārtrauks bezmaksas palīdzības sniegšanu rīdzeniekiem.
Slimnīcas direktors Valdis Zatlers pavēstīja, ka ar VOVAA tuvākajās dienās slēgs vienošanos par janvārī, februārī un martā lielā iedzīvotāju traumatisma dēļ pārtērēto līdzekļu apmaksu.

Savukārt, lai turpinātu neatliekamās palīdzības sniegšanu arī novembrī un decembrī, slimnīca aptuveni uz sešām nedēļām atliks plānveida operāciju veikšanu 56 cilvēkiem, kuru operēšana kopā izmaksātu 65 tūkstošus latu. Zatlers norādīja, ka operācijas atsāksies 12.decembrī, un pacienti jau šobrīd var sazināties ar saviem ārstiem, lai uzzinātu jauno operācijas datumu.

"Ar gandarījumu varu teikt, ka problēma ir atrisināta," sacīja Zatlers. "Es nedomāju, ka nauda krīt no debesīm, taču tas ir risinājums," viņš pauda.

Jāatgādina, ka slimnīca draudēja no 1.novembra pārtraukt bezmaksas palīdzības sniegšanu rīdziniekiem, ja VOVAA medicīnas iestādei neapmaksās 78 000 latu par gada sākumā sniegto neatliekamo palīdzību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!