Foto: stock.xchng
Ceturdien, 17.novembrī, Traumatoloģijas un ortopēdijas slimnīcā Rīgā tiks veiktas šogad pēdējās plānveida endoprotezēšanas operācijas, trešdien ziņo Latvijas Televīzijas raidījums "Panorāma".

Valsts piešķirtais finansējums esot beidzies, tādēļ nākamās operācijas tiks veiktas tikai nākamgad.

Pašlaik tiek veiktas operācijas cilvēkiem, kas rindā iestājušies 2007.gadā.

Veselības ministre Ingrīda Circene (V) raidījumam nesniedza skaidru atbildi, vai valdība varētu piešķirt papildu finansējumu slimnīcai, bet skaidroja, ka ir nepieciešams reformēt un sakārtot sistēmu.

Kā ziņots, Circene ir iecerējusi plānveida veselības aprūpes pakalpojumu saņemšanu saistīt ar nodokļu maksāšanu. Šāda kārtība varētu tikt noteikta, sākot ar 2013.gadu.

Intervijā aģentūrai LETA Circene pastāstīja, ka, ieviešot jauno sistēmu, nemainīsies neatliekamās medicīniskās palīdzības saņemšana, tā tiks nodrošināta visiem Latvijas iedzīvotājiem. Arī aptuveni 90% Latvijas iedzīvotāju - bērniem, pensionāriem, nodokļu maksātājiem un attaisnotiem nemaksātājiem -, ieviešot šo sistēmu, nekas nemainīsies. Visas izmaiņas plānveida veselības aprūpes pakalpojumu nodrošināšanā attieksies uz 200 000 līdz 300 000 iedzīvotāju, kas neattaisnoti nemaksā nodokļus, un viņiem, saņemot plānveida pakalpojumus, būs jāveic nevis tikai līdzmaksājumi, bet pilna samaksa.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!