Foto: PantherMedia/Scanpix

Nacionālā sporta padome piektdien atbalstījusi Izglītības un zinātnes ministrijas ierosinājumu 2014. gada valsts budžetā prasīt papildu finansējumu sporta skolās strādājošo treneru algu palielināšanai, "Delfi" informēja izglītības un zinātnes ministra Vjačeslava Dombrovska (RP) biroja vadītāja Anna Kononova.

Kopumā treneru algu palielināšanai nepieciešami 2,3 miljoni latu. Daļa no šīs summas – vairāk nekā 973 000 latu – varētu tikt iegūti, treneru algu palielināšanai novirzot līdzekļus, kas bija plānoti tenisa centra "Lielupe" rekonstrukcijai.

Savukārt atlikusī summa gandrīz 1,264 miljonu latu apmērā varētu tikt pieprasīta no jaunu politikas iniciatīvu finansēšanai atvēlētajiem budžeta līdzekļiem.

Nacionālā sporta padome piektdien uzdevusi Izglītības un zinātnes ministrijai vienoties ar Finanšu ministriju par minēto līdzekļu atvēlēšanu treneru algu palielināšanai.

Ja vienošanās ar Finanšu ministriju netiks panākta, Izglītības un zinātnes ministrija lūgs valdību, lemjot par 2014. gada budžeta prioritātēm, par vienu no tām atzīt treneru algu palielināšanu, sacīja Kononova.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!