Šogad pēc budžeta grozījumiem prēmijas izmaksātas Finanšu, Vides, Ekonomikas, Kultūras, kā arī Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijas darbiniekiem. Prēmijas maksātas par darba panākumiem, labiem ceturkšņa rezultātiem un papildus pienākumu veikšanu, liecina portāla "Delfi" veiktā aptauja.
Citās ministrijas pēc budžeta grozījumiem, bet dažās ministrijās arī visa šī gada garumā prēmijas nav maksātas, izņemot Zemkopības ministriju, kura nav atbildējusi uz "Delfi" jautājumu par darbinieku prēmēšanu.


Ekonomikas ministrijā prēmijas izmaksātas 47 darbiniekiem (EM kopā ir 241 darbinieks) kopsummā par 45 957 latiem, kas ir 6% no plānotā atalgojuma fonda. Prēmiju apjoms: 40-100 % no darbinieku mēnešalgas. Vienlaikus EM uzsver, ka arī uz valsts svētkiem vai gada beigās netiek plānotas nekādas prēmijas.

Šī gada trešajā ceturksnī darbiniekiem prēmijas izmaksātas par tādiem uzdevumiem kā pasākumu plāna makroekonomiskās situācijas stabilizācijai 2008.gada izpildes apkopošanu, analīzi un jaunu priekšlikumu izstrādi 2009.gadam; ieguldījumu fonda investīcijām garantijās, paaugstināta riska aizdevumos, riska kapitāla fondos un citos finanšu instrumentos izveidi, lai sekmētu Latvijas uzņēmēju konkurētspēju un eksportspēju; elektroenerģijas ražošanas jaunu jaudu ieviešanas dokumentācijas izstrādi, kā arī citiem uzdevumiem.

Kultūras ministrija šā gada 23.septembrī ir piešķīrusi prēmijas 104 darbiniekiem, kopsummā par 75 052 latiem. Prēmiju izmaksas pamatojums: par labiem 2008.gada trešā ceturkšņa darba rezultātiem.

Vides ministrija oktobra vidū prēmijās 167 darbiniekiem izmaksājusi 76 944 latus, prēmijas izmaksātas no ietaupījuma, kas radies neaizpildīto štata vietu rezultātā, darbinieki prēmēti par papildus pienākumu veikšanu darbinieku trūkuma dēļ, kā arī par deviņu mēnešu darba rezultātiem kopumā.

Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrija prēmijās līdz šī gada novembrim izmaksājusi 92 000 latu. Ministrija portālam "Delfi" norāda, ka prēmijas 153 darbiniekiem izmaksātas pamatojoties uz Valsts civildienesta likumu, Darba likumu, kā arī virkni citu normatīvo aktu. Tās izmaksātas par šī gada III ceturkšņa darba rezultātiem.

Finanšu ministrija piešķīrusi prēmijas saviem darbiniekiem par gada darbu, bet dienu pirms tam prēmēt darbiniekus par ieguldījumu nākamā gada budžeta veidošanā. 30.oktobrī ministrijas valsts sekretārs Mārtiņš Bičevskis parakstījis rīkojumu par 79 darbinieku prēmēšanu, kuri «bija tieši iesaistīti likumprojekta «Par valsts budžetu 2009.gadam» izstrādē un to veica īsos termiņos, strādājot arī brīvdienās». Kopumā darbiniekiem piemaksāti 38 000 latu.

Nākamajā dienā, 31.oktobrī, Bičevskis parakstījis vēl vienu rīkojumu, kas paredz prēmēt deviņus ministrijas darbiniekus saskaņā ar ikgadējo novērtējumu, kas veikts oktobrī. Kopējā prēmiju summa bija 5300 latu, vidēji katrs darbinieks saņēma 590 latus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!