Trešdaļa Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka nākamais gads Latvijai kopumā būs labāks nekā 1999. gads, un tikai desmitā daļa iedzīvotāju 2000. gadu prognozē sliktāku nekā šo gadu.
Par to liecina socioloģisko pētījumu firmas SKDS decembrī veiktā aptauja. Labāku gadu Latvijai prognozējuši 33,7% aptaujāto, bet 11,4% uzskata, ka nākamgad apstākļi pasliktināsies.

40,7% aptaujāto pauduši, ka nākamais gads Latvijai būs tāds pats kā šis un nekādas būtiskas izmaiņas nenotiks. Savukārt 14,2% iedzīvotāju nezināja, kāds varētu būt jaunais gads.

Visoptimistiskākie iedzīvotāji ir vecumā no 18 līdz 24 gadiem un no 25 līdz 34 gadiem, bet uz labāku dzīvi vismazāk cer iedzīvotāji vecumā no 45 gadiem - tikai aptuveni 30% no vecāka gadagājuma cilvēkiem uzskata, ka nākamais gads būs labāks nekā aizejošais.

Reģionos vispozitīvāk noskaņotie dzīvo Vidzemē - 43% no aptaujātajiem pauduši, ka Latvijai nākamais gads būs labāks, savukārt vismazāk optimismu pauduši Latgales iedzīvotāji - 17% no aptaujātajiem uzskata, ka nākamais gads būs sliktāks nekā 1999.gads.

Cerīgāk noskaņoti ir iedzīvotāji, kuru ieņēmumi ir no 85 latiem uz vienu ģimenes locekli. Cilvēki, kuru ieņēmumi nepārsniedz 85 latus, lielākoties uzskata, ka Latvijai nākamais gads būs tāds pats kā iepriekšējais.

Aptauju firma SKDS veikusi no 12.līdz 22.decembrim. Tās laikā aptaujāti 1000 Latvijas pastāvīgie iedzīvotāji vecumā no 18 līdz 75 gadiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!