Foto: LETA

Trešdien pulksten 15.14 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Bauskas novada Vecumnieku pagastu, kur dzīvojamā mājas dzīvoklī dega dators un sega divu kvadrātmetru platībā. Dzīvojamās ēkas iemītnieki paši ar ugunsdzēsības aparātu liesmas bija nodzēsuši, portālam "Delfi" pavēstīja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 12 cilvēki. VUGD pārbaudīja notikuma vietu un pulksten 15.54 darbu notikuma vietā pabeidza.

Tāpat trešdien pulksten 20.06 glābēji steidzās uz izsaukumu Rencēnu ielā Rīgā, kur atklātā teritorijā dega piecas vieglās automašīnas un auto rezerves daļas 150 kvadrātmetru platībā. Pulksten 21.32 ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega kravas automašīnas kabīne, sadzīves priekšmeti dzīvoklī, zaru kaudze, sadzīves priekšmeti garāžā, šķeldas kaudze, būvgruži, piededzis ēdiens, siena ruļļi, dzīvojamā māja un saimniecības ēka, atkritumi, vieglā automašīna, skaidu glabātuve, trauku mazgājamā mašīna.

VUGD aicina ievērot piesardzību izmantojot un uzlādējot elektroierīces, sekojot lietošanas instrukcijā norādītajiem ieteikumiem un padomiem par pareizu ierīču izmantošanu.

Kopumā aizvadītajā diennaktī, laika posmā no šī gada 29. septembra pulksten 06.30 līdz 30. septembra pulksten 6.30, VUGD saņēma 44 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 24 uz glābšanas darbiem, bet trīs izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!