Foto: Shutterstock

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) darbinieki palīdzējuši no meža izkļūt diviem cilvēkiem, kuri bija apmaldījušies, portālu “Delfi” informēja VUGD.

Viens cilvēks bija apmaldījies Valmieras novada Naukšēnu pagastā, bet otrs – Jēkabpils novada Salas pagastā. Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, cilvēki tika atrasti.

VUGD atgādina – dodoties mežā sēņot vai ogot, jāatceras par drošību – jāņem līdzi uzlādētu mobilo telefonu, lai nepieciešamības gadījumā varētu izsaukt operatīvos dienestus. Ja cilvēks saprot, ka pats saviem spēkiem no meža izkļūt nespēs, glābējiem jānosauc pēc iespējas konkrētākus orientierus – kurā vietā iegāja mežā, cik ilgi tur uzturas, kādus dabas vai cilvēka veidotus objektus pa ceļam redzējis.

Tāpat trešdien pulksten 23.25 VUGD saņēma izsaukumu Rīgā, kur piecstāvu ēkas pirmā stāva dzīvoklī dega skapis un sadzīves priekšmeti 15 kvadrātmetru platībā. No piedūmotās ēkas tika evakuēti astoņi cilvēki.

Pulksten 00.13 ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklī, kur izcēlās ugunsnelaime, dūmu detektors nebija uzstādīts.

Savukārt pulksten 9.04 tika saņemts izsaukums Bauskā, kur sabiedriskā ēkā bija nostrādājusi automātiskā ugunsgrēka atklāšanas un trauksmes signalizācijas sistēma. Notikuma vietā gruzdēja saldēšanas iekārtas durvju elektroinstalācija 0,2 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 13 cilvēki, bija atslēgta elektroapgāde un uzsākta dzēšana, izmantojot ugunsdzēsības aparātu ar ogļskābo gāzi.

Pulksten 9.33 VUGD darbu notikuma vietā pabeidza.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi, skaidu putekļi ciklonā, dārza māja, kūts durvis un siens, divos gadījumos – piededzis ēdiens, graudi kaltē, mikroautobuss, sprieguma maiņas iekārta un sausā zāle, lapu kaudze.

Trešdien Krāslavas novadā no Geraņimovas ezera tika izcelts bojāgājis cilvēks un nodots Valsts policijas darbiniekiem.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 45 izsaukumus – 17 uz ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!