Trešdien Rīgā, kā arī daudzviet citur Latvijā novēroti jauni karstuma rekordi šai dienai - 31.jūlijam. Kā informēja Valsts hidrometeoroloģijas pārvaldē, jau plkst.15 Latvijas teritorijas lielākajā daļā gaisa temperatūra paaugstinājās līdz plus 30 - plus 34 grādiem.
Karstuma rekordi Rīgā un Maskavā

Viskarstākais laiks šodien bijis Rīgā, kur gaisa temperatūra sasniedza plus 34 grādus, tādējādi pārsniedzot līdz šim novēroto, 1896.gadā fiksēto absolūto gaisa temperatūras maksimumu - plus 31,9 grādus.

Karstuma rekordi par 1-2 grādiem tika pārsniegti arī vairāk nekā pusē meteoroloģisko novērojumu staciju, tajā skaitā Saldū, Ainažos, Priekuļos un Skrīveros. Ventspilī, Pāvilostā, Liepājā un Skultē absolūtais maksimums tiek pārsniegts otro dienu pēc kārtas.

Otrdien dienā Latvijā iestājās periods ar ļoti karstu laiku. Prognozes liecina, ka karstā laika periods vēl turpināsies tuvākās divas dienas, un, tikai sākot ar 3.augustu, gaisa temperatūra pakāpeniski pazemināsies, kas ir saistīts ar vēsāka gaisa ieplūšanu. Savukārt nākošā nedēļā tiek prognozēts salīdzinoši mākoņaināks un vēsāks laiks, kad gaisa temperatūra gaidāma vairs tikai plus 19 - plus 23 grādi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!