Aizvadītajā diennaktī stacionēti 28 Covid-19 pacienti, savukārt no slimnīcām izrakstīti - 27, liecina Nacionālā veselības dienesta (NVD) publicētie dati.

Kopā stacionāros ārstējas 334 pacienti, kas ir par pieciem cilvēkiem mazāk nekā dienu iepriekš.

275 pacienti ārstējas stacionārā ar vidēji smagu slimības gaitu, bet 59 ar smagu slimības gaitu. Smagā stāvoklī stacionēto skaits sarucis par diviem cilvēkiem.

Kopumā no slimnīcām izrakstīts 13 688 sirdzēji.

Aizvadītajā diennaktī veikti 10 080 Covid-19 testi, reģistrēti 196 jauni saslimšanas gadījumi un saņemti ziņojumi par 15 nāves gadījumiem, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotā informācija.

Sākot ar pērnā gada 28. decembri, Latvijā uzsākta vakcinācija pret Covid-19. Pirmie potes saņēma lielo slimnīcu darbinieki, bet vēlāk pakāpeniski tika atvērtas citas prioritāri vakcinējamo personu grupas.

Šā gada 3. aprīlī darbu uzsāka speciāli izveidotie liela mēroga vakcinācijas centri vairākās Latvijas pilsētās, jo Latvijai pirmo reizi bija piegādāts lielāks vakcīnu apjoms. Kopš 3. maija Latvijā vakcīnu pret Covid-19, iepriekš pierakstoties, var saņemt ikviens pieaugušais, kurš to vēlas, savukārt no 17. maija – arī 16 gadus sasnieguši jaunieši.

Paredzēts, ka vakcinētiem cilvēkiem pakāpeniski tiks noteikti atvieglojumi, piemēram, iespēja neievērot pašizolāciju, atgriežoties no ārvalstīm, masku nenēsāšana un pulcēšanās atvieglojumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!