Foto: Ekrānuzņēmums

Trešdien pulksten 20.46 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur ar atklātu liesmu dega divstāvu noliktavas tipa ēka un tai apkārt esošā teritorija, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Ilze Dāme-Birziņa.

Portāls "Delfi" jau ziņoja, ka notikuma vietā strādāja 35 ugunsdzēsēji glābēji, izmantojot astoņas autocisternas, kā arī autokāpnes. Ugunsgrēks lokalizēts pulksten 22.45.

Ierodoties notikuma vietā, glābēji konstatēja, ka deg noliktavas tipa ēka, saimniecības ēka, septiņi koki, dzīvojamās mājas plastmasas dekoratīvais apmetums, laiva, divas izjauktas automašīnas, kā arī sausā zāle. Kopējā degšanas platība bija nedaudz virs 1000 kvadrātmetriem. Ugunsdzēsējiem izdevās no liesmām nosargāt divas blakus esošās dzīvojamās mājas. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējies viens cilvēks. Pēc pusnakts šis paaugstinātās bīstamības ugunsgrēks tika likvidēts.

Aizvadītājā diennaktī glābēji devās uz Iecavu, kur piecstāvu dzīvojamā mājā bija nostrādājis dūmu detektors. Iekļūstot vienā no dzīvokļiem, ugunsdzēsēji konstatēja, ka virtuvē uz plīts ir piededzis ēdiens, radot nelielu sadūmojumu, kā rezultātā bija nostrādājis dūmu detektors. No sadūmotā dzīvokļa ugunsdzēsēji izglāba vienu cilvēku, kurš tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta darbiniekiem.

Pagājušajā diennaktī valstī dzēsti 36 kūlas ugunsgrēki, no kuriem platības ziņā lielākie ugunsgrēki reģistrēti Daugavpils novadā, kur kūla un krūmi dega astoņu hektāru platībā, Auces novadā, kur sausā zāle un krūmi dega sešu hektāru platībā un Jēkabpils novadā, kur kūla, krūmi un neapsaimniekota ēka dega trīs hektāru platībā. Šogad valstī kopumā dzēsti jau 974 kūlas ugunsgrēki.

Ugunsdzēsēji glābēji vakar saņēma divus izsaukumus par vielu noplūdi upēs – trešdien Meldru ielā Rīgā uz ūdens virsmas bija redzami nezināmas izcelsmes vielas pleķi aptuveni 5000 kvadrātmetru platībā. Glābēji uzstādīja norobežojošas bonas un notikuma vietā darbu turpināja EKO osta un Valsts Vides dienests. Savukārt Gulbenes novadā Gaujas upē tika manīti eļļas plankumi – vielas savākšanai upē tika uzstādītas 12 absorbējošās bonas.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega vieglās automašīnas motora nodalījums, koka stumbrs, sausā tualete, siena ruļļi, vieglā automašīna, neapsaimniekota ēka, dūmvadā dega sodrēji, neapsaimniekota kūts un šķūnis.

Kopumā pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 93 izsaukumus – 65 uz ugunsgrēku dzēšanu, tai skaitā divu meža ugunsgrēku dzēšanu, 19 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!