Foto: JurisRossPhotography/Publicitātes foto
Trešdien, 2. septembrī, šogad digitālā formātā sāksies sarunu festivāls "Lampa". Arī šoreiz to noslēgs jau par tradīciju kļuvušais "Politiķu cepiens".

Festivāla piedalīsies arī sadarbības partneris "Delfi", kas šogad kļuvis par vienu no "Lampa" oficiālajām norises vietām, uz pasākumu norises laiku nododot savu studiju festivāla rīcībā. Tāpat "Delfi" rīkos diskusijas, par kurām vairāk iespējams uzzināt šeit.

Visa festivāla laiku portālā "Delfi" būs redzamas diskusiju tiešraides, kopumā vairāk nekā 40, tostarp jau par tradīciju kļuvušais "Politiķu cepiens" – iespēja caur atklātu, cilvēcīgu un vieglu humoru paskatīties uz politiku. 5. septembra vakarā tiešraidē komiķi izaicinās četrus politiķus pajokot par sevi veselīga humora pilnā gaisotnē. Šogad notiks arī "Politiķu disko", piektdienas vakara ballītē politiķi solījuši stāties pie DJ pults, kur sastapsim gan bijušos Valsts prezidentus Vairu Vīķi-Freibergu un Valdi Zatleru, gan šobrīd aktīvus politiķus.

Festivāls tiks atklāts trešdien pulksten 10.30. Tajā atklāšanas vārdus teiks festivāla direktore Ieva Morica, "Swedbank Latvija" valdes priekšsēdētājs Reinis Rubenis, Cēsu novada domes priekšsēdētājs Jānis Rozenbergs un "British Council" pārstāvniecības Latvijā vadītāja Zane Matesoviča.

Festivāla tiešraides varēs skatīties 80 kopāskatīšanās vietās visā Latvijā. "Lampas" vairāk nekā 240 pasākumos tiks tirzātas sabiedrībai nozīmīgas tēmas, piemēram, tiesiskums, veselības aprūpe, mediju nākotnē un citas, kuras aktualizējuši sabiedriski atbildīgi indivīdi, nevalstiskās organizācijas, uzņēmumi, pašvaldību un valsts iestādes. Detalizētāka informācija par katra pasākuma apmeklēšanas iespējām, kā arī pilna norišu programma pieejama "Lampa" mājaslapā.

Pērn sarunu festivāls "Lampa" Cēsu pils parkā pulcēja vairāk nekā 20 tūkstošus cilvēku. Divu festivāla norises dienu laikā "Delfi" pārstāvji piedalījās dažādās diskusijās un sarunās, kā arī gādāja par festivāla svarīgāko momentu atspoguļošanu, veidojot gan teksta tiešraidi, gan publicējot ziņas un iemūžinot zīmīgākos mirkļus foto un video. Plašāks atskats uz "Delfi" dalību pagājušā gada "Lampā" skatāms šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!