Foto: F64

Jau no trešdienas, 6. oktobra, Covid-19 balstvakcīnu jeb trešo devu sāks piedāvāt vairākām iedzīvotāju grupām – iedzīvotājiem vecumā no 65 gadiem, veselības aprūpes nozares darbiniekiem un pieaugušo sociālo aprūpes centru un pansionātu klientiem, valdības sēdē otrdien, 5. oktobrī, pauda veselības ministrs Daniels Pavļuts.

Trešdien par to plašāk informēs Veselības ministrija tam veltītā preses konferencē.

Kā valdības sēdē atgādināja Vakcinācijas projekta nodaļas vadītāja Eva Juhņēviča, vakcinācijas aptveres veicināšanai no 1. oktobra tiek nodrošināta visu ģimenes ārstu iesaiste, kā arī notiek izbraukuma vakcinācija reģionos, kur cilvēkiem varētu būt grūtības tikt līdz tuvākam vakcinācijas punktam.

Tāpat nākamnedēļ tiks uzsākts pilotprojekts Līvānu novadā, kur izbraukuma vakcinācija brauks pa vietējā autoveikala maršrutu, tādējādi aizsniedzot tos cilvēkus, kam dažādu iemeslu dēļ grūti nonākt arī līdz vienas dienas vakcinācijas punktiem pašvaldībā.

Jau ziņots, ka, raksturojot epidemioloģisko situāciju, valdības sēdē Pavļuts iezīmēja, ka vērojams pakāpenisks prombūtnē esošo un Covid-19 inficēto darbinieku skaita pieaugums – dati līdz 3. oktobrim liecina, ka prombūtnē saistībā ar Covid-19 bija 156 mediķi, bet ar Covid-19 inficējušies 138. Savukārt dati uz 4. oktobri liecina, ka prombūtnē saistībā ar Covid-19 ir 205 mediķi, bet inficējušies – 183.

Jau vēstīts, ka mediķi bija viena no pirmajām profesiju grupām, kas saņēma vakcīnu pret Covid-19.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!