Foto: F64

Trešdien Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) palīdzējis no meža izkļūt pieciem cilvēkiem, portālu "Delfi" informēja VUGD pārstāve Agrita Vītola.

Trešdien VUGD saņēma divus izsaukumus, kur bija nepieciešama glābēju palīdzība, lai apmaldījušies cilvēki izkļūtu no meža.

Raidot autocisternas skaņas signālu un sazinoties pa mobilo tālruni, glābēji norādīja virzienu. Tādā veidā sniedzot palīdzību, ceļu ārā no meža atrada trīs apmaldījušies cilvēki Kandavas novadā, kā arī vēl divi Talsu novadā.

Lai došanās un atrašanās mežā nebeigtos ar apmaldīšanos, pamatīgu izbīli vai pat veselības un dzīvības apdraudējumu, VUGD aicina iedzīvotājus rūpēties par savu drošību pirms došanās mežā. Ja saprotat, ka pašu spēkiem nespēsiet izkļūt no meža, negaidiet tumsas iestāšanos, zvaniet glābējiem pa tālruni 112 un nosauciet pēc iespējas konkrētākus orientierus, atgādināja Vītola.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – deviņus uz ugunsgrēku dzēšanu, 30 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!