Foto: DELFI Aculiecinieks

Trešdienas rītā braukšanas apstākļi Latvijā kopumā ir apmierinoši, un ja no pulksten 2:00 naktī slidenos ceļu posmus kaisa 29 ''Latvijas autoceļu uzturētājs'' ziemas dienesta tehnikas vienības, informēja "Latvijas Valsts ceļi" (LVC).

Šobrīd braukšanas apstākļi uz valsts galvenajiem autoceļiem apgrūtināti ceļa posmos Daugavpils virzienā no Rīgas līdz Ogrei; Bauskas virzienā no Iecavas līdz Grenctālei; Ventspils virzienā no Usmas līdz Ventspilij.

Uz reģionālajiem autoceļiem apgrūtināta braukšana ir Bauskas, Rīgas, Tukuma un Ventspils apkaimēs.

Mainīgos laika apstākļos, kad gaisa temperatūra ir virs nulles, zemes un ceļa virsmas temperatūra joprojām var būt zemāka, tāpēc mitrums var pārvērsties ledū. LVC atgādina, ka ceļi apledo strauji un nevienmērīgi, īpaši tas attiecas uz praktiski neredzamo melno ledu, kas rodas, sasalstot ūdens kondensātam. Visbiežāk tas veidojas uz tiltiem, ceļu pārvadiem, mežos, kā arī ūdenstilpņu tuvumā.

Īpaši uzmanīgi šādos laika apstākļos jābrauc pa grants ceļiem (sevišķi stāviem kāpumiem un pagriezienos), jo, nokūstot sniega kārtai, veidojas atkala un saķere ir kritiski zema.

Tāpat LVC aicina autovadītājus būt piesardzīgiem, it īpaši rīta un vakara stundās. Svarīgi izvēlēties laika apstākļiem atbilstošu braukšanas ātrumu un ievērot lielāku distanci līdz priekšā braucošajiem transportlīdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!