Foto: LETA

Trešdien, 4. martā, pulksten 5.54 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēmis izsaukumu Rīgā, kur daudzdzīvokļu dzīvojamā mājā izveidojies sadūmojums, portālu "Delfi" informēja dienestā.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatējuši, ka trīsstāvu dzīvojamās mājas dzīvoklī deg sadzīves mantas un atkritumi 30 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies pieci cilvēki. Ugunsdzēsēji no degošā dzīvokļa iznesuši cilvēku, kuram Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) mediķi konstatējuši nāvi.

Pulksten 7.41 ugunsgrēks likvidēts.

Otrdien, 3. martā, pulksten 20.32 ugunsdzēsēji steigušies uz izsaukumu Alūksnes novadā, kur dzīvojamā mājā bija izveidojies spēcīgs sadūmojums. Notikuma vietā konstatēts, ka deg divstāvu dzīvojamās mājas starpstāvu pārsegums un šķūnis kopumā 107 kvadrātmetru platībā.

Mēģinot ar ugunsdzēsības aparātu apdzēst liesmas, pirms VUGD ierašanās ugunsgrēkā cietis cilvēks, kurš nodots NMPD mediķiem. Pulksten 1.32 ugunsgrēks likvidēts. Mājās bija uzstādīti dūmu detektori, norāda VUGD.

Aizvadītajā diennaktī VUGD saņēmis 48 izsaukumus – 19 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet deviņi izsaukumi bijuši maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!