Foto: DELFI
Trīs augstskolu mācībspēki pieprasījuši Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas deputātus atklāt vērtēšanas kritērijus, pēc kuriem tiks izvēlēti kandidāti uz Nacionālo elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomi (NEPLP), informēja Latvijas Universitātē (LU).

Uz piecām vietām NEPLP izvirzīts 41 kandidāts un komisija viņus jau uzklausījusi, taču nav skaidrs, kā tiks atlasīti kandidāti, kurus virzīt tālāk balsojumam Saeimā.

Vēstuli ar aicinājumu augstākajām valsts amatpersonām pievērst uzmanību šim procesam nosūtījuši LU, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) un Vidzemes augstskolas (VA) mācībspēki. Tā adresēta Valsts prezidentam Andrim Bērziņam, Saeimas priekšsēdētājai Solvitai Āboltiņai, kā arī Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai Inārai Mūrniecei.

"Procesam nav pietiekama caurspīdīgumu un mūsu sabiedrībā, kur ir ļoti zema uzticēšanās valsts varas institūcijām, tas var radīt aizdomas, ka kandidātu izvēles process tiek slēpts plašai publikai," sacīts vēstulē.

Vēstuli parakstījusi LU Komunikācijas studiju nodaļas vadītāja profesore Inta Brikše, RSU Komunikācijas katedras vadītāja, docente Anda Rožukalne un Vidzemes Augstskolas Mediju studiju un žurnālistika profesionālās bakalaura programmas direktore Agnese Karaseva.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!