Foto: DELFI
Trīs aviokompānijas izrādījušas interesi par darbības uzsākšanu starptautiskajā lidostā "Rīga", intervijā biznesa informācijas portālam "Nozare.lv" norāda lidostas valdes priekšsēdētājs Krišjānis Peters.

Atbildot uz jautājumu, kuras lidsabiedrības ir ieinteresējušās par ienākšanu lidostā "Rīga" pēc paziņojuma par tarifu samazināšanu, Peters norāda, ka šobrīd interesi ir izrādījušas itāliešu "Wind Jet", tadžiku kompānija "Solam", bulgāru čartera aviokompānija.

"Domāju, ka šie tarifi sevi attaisnos. Attīstīsies gan čartera aviokompāniju aktivitātes, gan citas. Piemēram, tadžikus Rīga neinteresē kā gala mērķis, bet gan kā vārti tālāk uz Rietumeiropu un Skandināviju," skaidro lidostas vadītājs.

Viņš skeptiski vērtē iespēju, ka lidostā atgriezīsies aviokompānijas, kuras to ir pametušas. "Negribu apnicīgi atkārtot, bet ir jābūt vietējam tirgum. Pārstāvji no aviokompānijas, kura aizgāja no lidostas "Rīga" viena no pēdējām, neoficiāli norādīja - jūs varat sniegt mums pakalpojumus par brīvu, bet vai jūsu - Baltijas valstu iedzīvotāji - ir gatavi pirkt mūsu tiešo reisu? Nebija vietu piepildījuma. Šīs lietas nevajag uztvert emocionāli, kā tas bieži notiek, jo avio bizness ir tāds pats kā jebkurš cits, un grāmatveži, ļoti sausi paskatoties "Excel" ailītēs un redzot piepildījuma faktoru zemāku, nekā vajadzīgs, iesaka taisīt bodīti ciet," uzsver lidostas valdes priekšsēdētājs.

Komentējot transatlantisko reisu attīstību, Peters atklāj, ka augustā plānota čarteru lidojumu uzsākšana uz Japānu. Tas dos startu aktīvākai attīstībai starpkontinentālajos lidojumos.

"Paši bijām Japānā, aktīvi pārliecinājām konkrēto Japānas aviokompāniju. Faktiski tas bija tiešais mārketinga darbs. Kartē rādījām, kur Latvija. Viņi ir konservatīvi un pieradumus tik bieži nemaina, taču mums izdevās pārliecināt šos čartera reisus sākt, turklāt pārliecinājām vienu no diviem lielākajiem Japānas spēlētājiem - JTB. Kompānijā apgalvo, ka viņiem kā lielākajiem tirgus spēlētājiem seko arī pārējie," stāsta lidostas vadītājs, atgādinot, ka japāņi ir visā pasaulē gaidīti tūristi.

Papildus transatlantiskajiem reisiem uz ASV un Japānu lidosta vēlas redzēt vēl kādu maršrutu uz Ameriku, kur patlaban ir tikai Uzbekistānas aviokompānijas nodrošināti reisi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!