Foto: F64

Trīs lielāko slimnīcu - Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas (RAKUS), Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas (PSKUS) un Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas (BKUS) - pamatkapitāls tiks palielināts par 14 miljoniem eiro, trešdien konceptuāli vienojusies finanšu ministra Jāņa Reira (JV) vadītā darba grupa uzņēmējdarbības un nodarbināto atbalstam.

Finanšu ministrijā informēja, ka darba grupa konceptuāli vienojusies par trīs lielāko slimnīcu pamatkapitāla palielināšanu, lai tās preventīvi varētu sagatavoties iespējamam Covid-19 saslimušo skaita pieaugumam. Līdzekļi paredzēti papildus aprīkojuma iegādei, lai varētu veikt diagnostiku un pārbaudes.

No darba grupā lemtā izriet, ka RAKUS pamatkapitāls tiks palielināts par 6,7 miljoniem eiro. Patlaban šīs slimnīcas pamatkapitāls ir 37 485 988 eiro.

PSKUS pamatkapitālu plānots palielināt par 3,7 miljoniem eiro. Šīs slimnīcas pamatkapitāls patlaban ir 49 968 773 eiro.

Savukārt BKUS pamatkapitālu plānots palielināt par 3,6 miljoniem eiro. Šīs slimnīcas pamatkapitāls patlaban ir 5 724 594 eiro.

Gala lēmumu par slimnīcu pamatkapitāla palielināšanu pieņems valdība pēc tam, kad Veselības ministrija būs sagatavojusi un iesniegusi Ministru kabinetā nepieciešamos dokumentus.

Jau ziņots, ka pēdējā diennaktī konstatēti 29 jauni Covid-19 saslimšanas gadījumi, savukārt līdz šim valstī kopumā noteikti 577 saslimšanas gadījumi, liecina Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) apkopotie dati.

Aizvadītajā diennaktī arī veikts 1461 tests, kamēr kopš vīrusa parādīšanās kopumā veiktas jau 24 036 analīzes.

Nacionālā veselības dienesta dati liecina, ka patlaban 39 Covid-19 pacienti ir stacionēti, tajā skaitā 36 ar vidēju slimības gaitu, bet trīs - ar smagu slimības gaitu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!