Foto: F64

Finanšu ministrs Jānis Reirs (V), veselības ministrs Guntis Belēvičs (ZZS) un labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS) rosina daļu no nepieciešamajiem līdzekļiem novirzīt no akciju sabiedrības "Latvijas Valsts meži" (LVM) dividendēm caur labdarības organizāciju "Ziedot.lv", portāls "Delfi" uzzināja Finanšu ministrijā (FM).

FM norāda, ka bērnu slimnīcas ārsti publicējuši aicinājumu palīdzēt deviņus gadus vecajam puisēnam Dāvim, kuram konstatēta smaga kombinēta patoloģija saistībā ar nepareizu limfas atteci no vēdera dobuma orgāniem. Dāvja ārstēšana iespējama vienīgi Amerikas Savienotajās Valstīs, Filadelfijā, un ārstēšanas veikšanai nepieciešami vairāk kā 300 000 eiro.

Patlaban LVM finanšu ministra atļaujas saņemšanai ir iesnieguši priekšlikumu ziedot uzņēmuma līdzekļus labdarības organizācijai „Ziedot.lv". Ministri Reirs, Belēvičs un Augulis jau pirmdien, 1. decembrī, ieplānojuši pārrunāt ar „Ziedot.lv" vadītāju Rūtu Dimantu un Bērnu slimnīcas fonda vadītāju Lieni Dambiņu iespēju no šiem līdzekļiem segt daļu no Dāvja ārstēšanai nepieciešamās summas.

Bērnu slimnīcas ārstiem, konsultējoties ar ārzemju kolēģiem, piekrišanu Dāvi ārstēt sniegusi tikai Bērnu slimnīca Filadelfijā. Dāvis ir pirmais pacients, kuram ir nepieciešama ārstēšana ārpus Eiropas Savienības un Eiropas Ekonomiskās zonas, un kura medicīnisko manipulāciju izmaksas ir tik augstas.

Filadelfijas Bērnu klīnika ir iesniegusi Bērnu slimnīcai rēķinu, nosacījumi paredz, ka rēķins jāveic ar priekšapmaksu, summa ir 427 000 dolāru jeb aptuveni 348 000 eiro. Ziedojumus vāc Bērnu slimnīcas fonds un labdarības organizācija „Ziedot.lv".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!