Foto: LETA

Teju trīs ceturtdaļas jeb 73% Latvijas iedzīvotāju valdības darbu vērtē kritiski, liecina jaunākais ''Baltic International Bank Latvijas barometra'' pētījums.

Vērtējot valdības darbu, 19% respondentu 2018. gada janvārī norādīja, ka ir ar to apmierināti (decembrī – 20%), bet neapmierinātību ar valdības sniegumu pauda 73% pētījuma dalībnieku (decembrī – 72%).

Mēneša laikā valdības darba vērtējuma indekss ir nedaudz pasliktinājies: 2017. gada decembrī tas tika novērtēts ar -37, savukārt 2018. gada janvārī ar -38.

"Baltic International Bank Latvijas barometra" dati liecina, ka 2018. gada sākumā iedzīvotāju noskaņojums, salīdzinot ar pērnā gada nogali, ir pasliktinājies. Ir pasliktinājušies gandrīz visi pētījumā analizētie indeksi.

Izņēmumi ir pašreizējā ģimenes materiālā stāvokļa vērtējums un darba izredžu vērtējums, kas mēneša laikā ir pieauguši.

2017. gada decembra un 2018. gada janvāra aptauju datu salīdzinājums liecina, ka mēneša laikā darba izredžu vērtējuma indekss ir pakāpies no -35 līdz -33, kas ir augstākais novērotais rādītājs kopš 2008. gada oktobra.

Tikmēr kopējās situācijas attīstības vērtējuma indekss mēneša laikā ir samazinājies no -16 līdz -27, kas ir kritiskākais vērtējums kopš 2017. gada septembra.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!