Cīņu par Rīgas Pašvaldības policijas (RPP) priekšnieka amatu turpinās trīs pretendenti, kas visi ir Nacionālo bruņoto spēku (NBS) pārstāvji, savukārt pašreizējais policijas priekšnieka pienākumu izpildītājs Oļģerts Močuļskis pēc pirmās konkursa kārtas izstājies.
Kā informēja Rīgas domes Informācijas un sabiedrisko attiecību nodaļā, komisija, kas izvērtē RPP priekšnieka amata pretendentus, otrajai kārtai izvirzīja trīs kandidātus - Saeimas un Valsts prezidenta Drošības dienesta Valsts prezidenta apsardzes priekšnieka vietnieku Jāni Geduševu, NBS Starptautisko sakaru departamenta priekšnieku Normundu Bērzkalnu un NBS Militārās policijas štāba priekšnieku Vitautu Ivonausku.

Plānots, ka 30.jūlijā ar trim izvēlētajiem pretendentiem notiks pārrunas, pēc kurām komisija lems par tālāku rīcību.

Pirmajā konkursa kārtā amata kandidāti tika vērtēti pēc sešiem kritērijiem, kurus atbilstoši novērtēja ar punktiem. Šie kritēriji ir izglītība, pieredze, reputācija, valodu zināšanas, rekomendācijas un koncepcija par Pašvaldības policijas darbu.

Bez jau minētajiem pretendentiem uz RPP priekšnieka amatu kandidēja arī Latvijas Policijas akadēmijas lektors, policijas pulkvežleitnants, tiesību zinātņu maģistrs Oskars Arājs, Dobeles rajona policijas pārvaldes kārtības policijas priekšnieks no 1992. līdz 2001.gadam Aleksandrs Vasiļjevs, kurš atvaļināts pensijā policijas pulkvežleitnanta pakāpē, RPP Speciālā nodrošinājuma daļas bruņojuma inspektors Jānis Martukāns, RPP Administratīvās uzraudzības dienesta galvenā speciāliste Līvija Dūviņa, Latvijas Bankas Aizsardzības pārvaldes Analītiskās daļas vadītājs Juris Jansons un Rīgas domes Satiksmes departamenta Kontroles dienesta priekšnieks Jānis Kazāks.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!