Foto: F64

Aizvadītajā diennaktī Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma 36 izsaukumus – 11 uz ugunsgrēku dzēšanu, tajā skaitā vienu uz mežu ugunsgrēku, 20 uz glābšanas darbiem, bet pieci izsaukumi bija maldinājumi, portālu "Delfi" informēja dienesta pārstāve Agrita Vītola.

Pulksten 14.27 glābēji steidzās uz Ķekavas novada Ķekavas pagastu, kur uz autoceļa Rīga–Bauska–Lietuvas robeža no kravas automašīnas degvielas bākas notika noplūde.

Ugunsdzēsēji novērsa noplūdi un uz ceļa braucamās daļas apmēram 100 kvadrātmetru platībā jau noplūdušo degvielu savāca ar absorbenta palīdzību. Darbs notikuma vietā noslēdzās pēc apmēram divām stundām.

Trešo diennakti turpinās ugunsgrēka dzēšanas darbi Ventspils novada Vārves pagastā, kur deg priežu mizu šķeldas kaudze. Pirmdien ar ekskavatora palīdzību tika jaukta kaudze, lai ugunsdzēsēji var nodzēst degošās vietas.

Otrdienas rītā darbi notikuma vietā turpinās. Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts sestdien vakarā.

Aizvadītajā diennaktī glābēji steidzās arī uz izsaukumiem, kuros dega atkritumi, trīs vieglās automašīnas, graudi, kūtsmēsli, koks, elektriskais sildītājs, elektrības sadales skapis un bez uzraudzības atstāts piededzis ēdiens.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!