Foto: DELFI

Trešdien Rīgā kāda trīs gadus veca meitenīte apēdusi 40 bērnu vitamīnu tabletes, bet kāds divus gadus vecs bērns izkritis no piektā stāva, portāls “Delfi” uzzināja Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestā (NMPD).

Trīsgadīgā meitenīte vitamīnus notiesājusi, jo tie bijuši atstāti bez uzraudzības. Vitamīnu dienas deva ir viena tablete, bet viņa apēdusi uzreiz 40. Meitenīte nogādāta slimnīcā.

Divus gadus vecais bērns pēc nokrišanas bijis pie samaņas un raudājis, redzamu lūzumu viņam nav bijis. Bērns nogādāts slimnīcā aizdomās par iekšējo orgānu traumu, kā arī galvas traumu.

Latgalē kādam 42 gadus vecam vīrietim, kurš bija apņēmies pieskatīt suni, dzīvnieks iekodis sejā, lūpu rajonā. Latgalē arī kāda 76 gadus veca sieviete atrasta guļam pagalmā, kur, visticamāk, nokritusi saistībā ar galvas smadzeņu asinsrites traucējumiem. Viņai konstatēta arī ķermeņa atdzišana, jo zemē viņa nogulējusi ilgu laiku un izmirkusi lietū.

Tāpat Latgalē kāda trīs gadus veca meitene atvērusi lietussargu, uzdūrusies uz tā un lietussarga detaļa - neliels atsperes gabaliņš iedūries meitenes acs kaktiņā. To izvilkuši vecāki, tomēr mediķi viņu nogādājuši novērošanai slimnīcā. Mediķi iesaka vecākiem pašiem nemēģināt izvilt detaļu, kas iedūrusies ķermenī, bet arī acī, bet prasīt mediķu palīdzību.

Trešdien cietis arī kāds 49 gadus vecs velosipēdists Kurzemē, kurš ar pleca kaula lūzumu nogādāts slimnīcā, bet kādu 68 gadus vecu mopēdistu aizķērusi automašīna un viņš ar rokas lūzumu nogādāts slimnīcā.

Kurzemē arī kāds 54 gadus vecs vīrietis Kurzemē nesis tikko uzlietu buljonu, apgāzis to un uzlējis sev uz kājām. Vīrietis bijis alkohola reibumā un nogādāts slimnīcā.

Tāpat kāds 51 gadu vecs vīrietis nokritis no četru metru augstuma un nogādāts slimnīcā.


Kopumā trešdien mediķi reģistrējuši 1070 izsaukumus, no kuriem 146 saistīti ar traumām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!