Foto: LETA

Saeima pirmdien, 22. novembrī, neatbalstīja opozīcijas deputātu priekšlikumu paredzēt vairāk līdzekļu pedagogu algām.

Saeima pirmdien turpināja skatīt ar 2022. gada budžetu saistītus jautājumus, tostarp opozīcijas deputātu priekšlikumus izmaiņām budžetā, paredzot papildus līdzekļus pedagogu atalgojuma celšanai.

Saeimas sēde pirmdien, 22. novembrī, noris jau kopš pulksten 9.

Saeima neatbalstīja deputāta Edgara Kucina (S) priekšlikumu novirzīt vienu miljonu eiro izglītības iestādēm digitālo mācību līdzekļu platformām, piemēram, "soma.lv" un "uzdevumi.lv" abonēšanai, lai izglītojamajiem un pedagogiem būtu pieejami visi nepieciešamie resursi kvalitatīva un mūsdienīga izglītības procesa īstenošanai.

Atbalstu arī neguva Kucina priekšlikums novirzīt 4,6 miljonus eiro pedagogiem darbam ar izglītojamajiem ar speciālajām vajadzībām, kā arī Saeima neatbalstīja Kucina priekšlikumu novirzīt 37,9 miljonus eiro pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai.

Deputāti noraidīja ar virkni "Zaļo un zemnieku savienības" frakcijas priekšlikumu – 4,6 miljonus eiro pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu darba samaksai, 35,4 miljonus eiro pirmsskolas izglītības pedagogiem zemāko mēneša darba algas likmes paaugstināšanai, kā arī 100 miljonus eiro pirmsskolas izglītības iestāžu pedagogu daļēju darba samaksas finansēšanai no valsts budžeta bērnu no 1,5 gadu vecuma nodarbinātajiem pedagogiem.

Tāpat parlaments noraidīja pie frakcijām nepiederošo deputātu Ļubovas Švecovas un Jūlijas Stepaņenko priekšlikumu novirzīt 34,08 miljonus eiro pašvaldību bērnudārzos nodarbināto pedagogu darba samaksai.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka pašvaldību izglītības iestāžu pedagogu algām no 2022. gada valsts budžeta novirzīs 327,36 miljonus eiro, paredz Ministru kabineta un Latvijas Pašvaldību savienības (LPS) vienošanās un domstarpību protokols.

Tāpat 45,42 miljoni eiro tiks novirzīti pašvaldību izglītības iestādēs bērnu no piecu gadu vecuma izglītošanā nodarbināto pedagogu darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksā, 57,45 miljoni eiro tiks novirzīti izglītības pasākumiem, bet 978 480 eiro - tautas mākslas kolektīvu vadītāju darba samaksai un valsts sociālās apdrošināšanas obligātajām iemaksām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!