Foto: DELFI

Ceturtdienas rītā pulksten 4.25 Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) saņēma izsaukumu uz Pētersalas ielu 6 Rīgas Ziemeļu rajonā, kur dega trīsstāvu ēka, liecina VUGD informācija mikroblogošanas vietnē "Twitter".

Sākotnēji VUGD bija informācija par vienu cilvēku, kurš gājis bojā, diviem ugunsnelaimē cietušiem cilvēkiem, kā arī 14 no ēkas evakuētiem cilvēkiem.

Pulksten 7.57 ugunsgrēks tika lokalizēts. Ugunsgrēkā dega trīsstāvu māja 430 kvadrātmetru platībā.

Dzēšanas darbu laikā cietis viens ugunsdzēsējs glābējs, kurš nogādāts ārstniecības iestādē.

Paaugstinātas bīstamības ugunsgrēka ierobežošana turpinās.

Darbi notikuma vietā ap pulksten 7 turpinājās – notikuma vietā strādāja 40 ugunsdzēsēji, tiek izmantotas astoņas autocisternas, autokāpnes un pacēlājs, Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta panorāma" sacīja VUGD preses pārstāve Agrita Vītola.

Pēc viņas teiktā, ugunsdzēsējiem bija problēmas ar telpu dzēšanu no iekšpuses, jo, ierodoties notikuma vietā, VUGD konstatēja, ka ēkai dedzis jumts un tā konstrukcijas jau bija iebrukušas.

"Rīgas satiksme" savā kontā tviterī vēstīja, ka saistībā ar ugunsgrēku Pētersalas ielā 6, 5. maršruta tramvaji brauc no Iļģuciema līdz Ausekļa ielai, bet 9. maršruta tramvaji nekursē. No Mīlgrāvja līdz Sarkandaugavai tiek norīkots autobuss 5.T.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!