Foto: LETA
Trūcīgo pārtikas pakas šogad būs bagātīgākas nekā bija plānots iepriekš, paredz ceturtdien Valsts sekretāru sanāksmē izsludinātie grozījumi kārtībā, kādā tiek administrēti un uzraudzīti tirgus intervences pasākumi augkopības un lopkopības produktu tirgū, īstenojot Eiropas Komisijas programmu vistrūcīgākajām personām.

Zemkopības ministrija skaidro, ka šobrīd kārtība paredz - programmas ietvaros vienai personai 2012.gadā paredzēti ne vairāk kā seši pārtikas produktu komplekti, kurā ietilpst 0,4 kilogrami pilnpiena pulvera un viens kilograms makaronu.

Izmaiņas noteikumos paredz, ka 2012. gada programmas īstenošanai papildus šobrīd paredzētajam pārtikas komplektam izvēlēti arī šādi produkti: auzu pārslu biezputra ar upenēm – 0,14 kilogrami, pankūku milti – 0,4 kilogrami, kartupeļu biezputra ar pienu – 0,2 kilogrami, griķi – 0,3 kilogrami, manna – 0,5 kilogrami, kviešu milti (augstākā labuma) – viens kilograms un sautēta cūkgaļa – 0,25 kilogrami.

Izmaiņas noteikumos izstrādātas, ņemot vērā Vispārējās tiesas spriedumu lietā par pārtikas iepirkumiem Eiropas Savienības (ES) tirgū programmas īstenošanai, kā arī pamatojoties uz Eiropas Parlamenta 2011. gada 7. jūlija rezolūciju, kurā Eiropas Komisija un Eiropas Padome tika aicinātas rast pagaidu risinājumu pašreizējās daudzgadu finanšu shēmas atlikušajiem gadiem un nepieļaut krasu pārtikas atbalsta samazināšanu, ko izraisītu finansējuma samazinājums no 500 miljoniem eiro līdz 113 miljoniem eiro.

Pēc šiem lēmumiem Latvijai 2012.gadam papildus piešķirti 2 626 004 lati.

Eiropas Komisijas programma vistrūcīgākajām personām tiek finansēta no ES budžeta Eiropas Lauksaimniecības garantiju fonda līdzekļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!