Foto: LETA
Rīgas domes Sociālo jautājumu komiteja trešdien atbalstīja 870 000 eiro piešķiršanu, lai 2021. gadā varētu nodrošināt ēdiena piegādi un izdalīšanu mazaizsargāto iedzīvotāju grupām.

Šogad šādu pakalpojumu varēs saņemt personas, kurām Rīgas Sociālais dienests ir piešķīris trūcīgās ģimenes vai maznodrošinātās ģimenes vai personas statusu, kā arī ģimenes vai personas, kuru ienākumu līmenis nepārsniedz noteikto ienākumu līmeni, atbilstoši kuram tiek piešķirts maznodrošinātas ģimenes vai personas statuss.

Līdz šim brīdim šādas ēdināšanas vietas, kas nodrošina ēdināšanu maznodrošinātajiem, ir 11, bet vēl divas plānots atvērt aprīlī.

Šobrīd šādu ēdināšanas pakalpojumu saņem 1200-1300 cilvēku, sacīja Rīgas domes Labklājības departamenta Sociālās pārvaldes priekšnieks un direktora vietnieks Mārtiņš Moors.

Bezmaksas ēdināšanas pakalpojums mazaizsargāto iedzīvotāju grupām darbojas tikai darba dienās, silto ēdienu var saņemt līdzi nešanai savos traukos vai gadījumā, ja tādu nav, pakalpojumu nodrošinātājs tos iedod.

Rīgas domes Labklājības departamentā atgādina, ka cilvēkiem, kuriem laikā, kad ir spēkā Covid-19 izraisītā ārkārtējā situācija, beidzas trūcīgas vai maznodrošinātas ģimenes vai personas statusa derīguma termiņš, tas tiek pagarināts automātiski. Izziņas derīguma termiņš tiek pagarināts uz ārkārtējās situācijas laiku līdz 28. februārim.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!