Foto: LETA

Atkārtoti Jūrmalas mēra amatā apstiprinātais Gatis Truksnis (ZZS) šajā amatā varot strādāt, jo uzlabojies viņa veselības stāvoklis.

Kā raidījumam "TV3 Ziņas" sacīja Truksnis, Jūrmalas iedzīvotāji viņu pazīstot un viņu arī iebalsojuši.

Truksnis skaidroja, ka viņa veselības stāvoklis ir uzlabojies un stabilizējies. Tāpat Truksnis uzsvēra, ka pilsētas iedzīvotāji, atkal ievēlot viņu domē, vēlas, lai sāktie un ieplānotie darbi tiktu īstenoti.

Kā ziņots, Truksnis pirmdien tika ievēlēts kūrortpilsētas mēra amatā ar Zaļo un zemnieku savienības (ZZS) un partija "Saskaņa" balsīm.

Sākotnēji ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs. Latvijas Zaļās partijas Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Lediņš stāstīja, ka Truksnis no šīs iespējas atteikšoties veselības problēmu dēļ. Tomēr dažas dienas vēlāk ZZS savu nostāju mainīja.

No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai bija nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

ZZS iepriekš informēja, ka sadarbībai uzrunājuši nacionālo apvienību "Visu Latvijai"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (VL-TB/LNNK), kura domē ieguvusi divus deputāta mandātus, un partiju "Saskaņa", kura ieguvusi trīs deputāta mandātus. VL-TB/LNNK pauda, ka ir gatava sadarboties ar ZZS tikai tad, ja tā mēra amatam nevirzīs Truksni. Pretējā gadījumā VL-TB/LNNK gatava strādāt domes opozīcijā.

Savukārt partiju apvienība "Tev, Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija pauda, ka ZZS noteikti jāpaliek opozīcijā, bet izrādīja vēlmi sadarboties ar VL-TB/LNNK un atsevišķiem ZZS deputātiem, kuri pārstāv Latvijas Zemnieku savienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!