Foto: LETA

Ja par Jūrmalas mēru tiks ievēlēts Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) redzeslokā nonākušais Gatis Truksnis (ZZS), nacionālā apvienība "Visu Latvijai!"-"Tēvzemei un brīvībai"/LNNK (NA) gatava strādāt kūrortpilsētas domes opozīcijā, apliecināja apvienības Jūrmalas nodaļas vadītājs Jānis Žugovs.

Viņš gan norādīja, ka tas, vai Truksnis tiks ievēlēts par Jūrmalas mēru, nav skaidrs. "Neesam droši, ka Truksni ievēlēs, jo Zaļo un zemnieku savienībai (ZZS) ir sešas balsis, un ar to nepietiek. Mēs viņu [Truksni] neatbalstīsim, "Tev, Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija viņu neatbalstīs. Papildus tam, Truksnis nāk no Latvijas Zaļās partijas, nav teikts, ka Latvijas Zemnieku savienības (LZS) pārstāvji viņu atbalstīs," sacīja Žugovs, norādot, ka Truksni var ievēlēt tikai ar "Saskaņas" atbalstu.

Ja tas notiks, nacionālā apvienība ir gatava strādāt domes opozīcijā, apliecināja Žugovs.

Ka ziņots, ZZS, visticamāk, mēra amatam virzīs Truksni, aģentūrai LETA apstiprināja pašreizējā Jūrmalas domes priekšsēdētāja Rita Sproģe (ZZS).

"Esam vienojušies, ka, visticamāk, mēra amatam virzīsim Truksni, jo viņš arī mums bija pirmais sarakstā un iedzīvotāji viņam ir atdevuši visvairāk balsu, tāpēc nebūtu godīgi, ja mēra amatam virzītu, piemēram, mani nevis Truksni," pauda Sproģe.

Sākotnēji ZZS pauda, ka Truksni mēra amatam nevirzīs, tomēr dažas dienas vēlāk savus nostāju mainīja. No ZZS jaunajā sasaukumā ievēlēti seši deputāti, tātad, lai iegūtu vairākumu, tai nepieciešams vēl vismaz divu deputātu atbalsts.

ZZS iepriekš informēja, ka sadarbībai uzrunājuši nacionālo apvienību, kura domē ieguvusi divus deputāta mandātus, un partiju "Saskaņa", kas ieguvusi trīs deputāta mandātus. VL-TB/LNNK gan pauda, ka ir gatava sadarboties ar ZZS ar noteikumu, ka mēra amatam netiek virzīts Truksnis.

Savukārt partiju apvienība "Tev, Jūrmalai!"/Jaunā konservatīvā partija pauda, ka ZZS noteikti jāpaliek opozīcijā, bet izrādīja vēlmi sadarboties ar VL-TB/LNNK un atsevišķiem ZZS deputātiem, kuri pārstāv LZS.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!