Foto: LETA

Transporta un sakaru institūts (TSI) noraida studenta Vadima Rahmanova pārmetumus par nelojalitāti Latvijas valstij, portālu "Delfi" informē augstskolas pārstāvji.

Pirmdien, 12. decembrī, portālā "nra.lv" publicēta TSI studiju programmas "Dabaszinātņu bakalaurs datorzinātnēs" 1. kursa studenta Rahmanova vēstule, kurā viņš skaidro, ka uz laiku esot nācies pārtraukt mācības TSI, jo viņam nav bijis pieņemams mācību saturs un pasniedzēja attieksme pret vēsturiskiem notikumiem.

"Man radās problēma, es no 1. septembra 2016. gada mācos TSI. Oktobra sākumā es paņēmu akadēmisko atvaļinājumu, tāpēc, ka universitāte ir ļoti nelojāla pret valsti," skaidrojis puisis.

"Pasniedzējs vairākas reizes stāstīja par padomju okupācijas periodu laiku — kā tur bija un kas tur notika. Un viņš stāstīja ne no sliktākās puses par to visu, tas izskatījās, ka viņš slavē okupācijas režīmu. Manuprāt, tādus vārdus nevajadzētu izteikt universitātes auditorijā, pie tam auditorijā bija ne tikai vietējie studenti, bet arī ārzemju studenti," vēstulē "nra.lv" skaidrojis students.

TSI gan studenta pārmetumus noraida, norādot, ka augstskolas pārstāvji veikuši iekšējo izmeklēšanu, kuras laikā notikušas pārrunas ar pasniedzējiem un studentiem tajā studiju grupā, kurā iepriekš mācījās Rahmanovs. Augstskola arī skaidro, ka pats puisis studijas jau pametis un pašlaik atrodoties ārzemēs.

"Aptaujājot minētā studenta kursabiedrus, neviens no viņiem neapstiprināja faktu, ka jebkad kādā no nodarbībām būtu apspriestas politiskas tēmas, par kurām raksta Rahmanovs. Arī šīs studiju grupas mācību programmā sabiedriski politisku problēmu iztirzāšana nav paredzēta," portālam "Delfi" skaidro augstskolas pārstāvji.

Augstskolas ieskatā nav atrasti fakti, kas pierāda Rahmanova apsūdzību. "TSI neņemas spriest, vai minētās apsūdzības parādīšanos ir sekmējusi lojalitātes jautājumu aktualizēšana sabiedrībā, un uzskata, ka apsūdzība ir nepatiesa, personīgas ieinteresētības un atriebības motīvu virzīta," minēts TSI paziņojumā.

Atriebīgos nolūkos augstskolas pārstāvji skaidro ar to, ka studentam nav atdota par studijām iemaksātā studiju maksa.

"Rahmanovs jau 7. oktobrī lūdza piešķirt viņam akadēmisko atvaļinājumu ģimenes apstākļu dēļ, kas tika apmierināts. Bet jau 22. novembrī Rahmanovs iesniedza lūgumu atskaitīt viņu no studējošo saraksta, un atgriezt daļu no viņa iemaksātās studiju maksas. Tā kā saskaņā ar Studiju līgumu, kas ir sastādīts balstoties uz Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, un ko ir parakstījušas abas puses, naudas atgriešana par studiju 1.semestri TSI, tāpat kā citās augstskolās, nav paredzēta, studentam tika atteikts," informē TSI.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!