Foto: LETA
Veselības ministrija (VM) tuvāko gadu laikā neplāno pārdot Latvijas Infektoloģijas centra (LIC) Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku, sacīja VM pārstāvis Oskars Šneiders.

Viņš norādīja, ka publiski izskanējusī informācija par VM plāniem pārdot klīniku ir stipri pārspīlēta ‒ tāda varbūtība esot pieļauta tikai attiecībā uz tālāku nākotni, bet tuvākajos gados tas noteikti nenotikšot. Pagaidām arī nav atbilstošas infrastruktūras, lai slimniekus varētu pārvietot.

"Patlaban un tuvākajos gados visi slimnieki turpinās ārstēties turpat, kur līdz šim. Arī ārstniecības personālam nekas nemainīsies," mierināja Šneiders.

Latvijas Neatkarīgās televīzijas (LNT) ziņu raidījums pagājušajā piektdienā vēstīja, ka Veselības ministrija LIC reorganizācijas ietvaros iecerējusi pārdot vienu no tā struktūrvienībām Tuberkulozes un plaušu slimību klīniku, kura atrodas zaļā teritorijā Stopiņu novadā.

Tuberkulozes un plaušu slimību klīnikā pacientiem ir nodrošināti īpaši uzturēšanās un ārstniecības apstākļi, tomēr VM esot iecerējusi klīnikas kompleksu pārdot, jo Infektoloģijas centra telpu klīnikas kopējais noslogojums ir pārāk mazs un ekonomiski neizdevīgs.

"Šīs telpas Sauriešos varētu atbrīvot, un pacienti, kas ir tuberkulozes daļa, infekciozie pacienti, varētu nonākt vai nu Infektoloģijas centrā, vai Linezerā. Tie pacienti, kas ir ķirurģiskie, varētu nonākt Austrumu slimnīcā, kur pašlaik tiek būvētas jaunas operāciju zāles," LNT ziņu raidījumam pastāstīja Veselības ministrijas parlamentārā sekretāre Liene Cipule.

Šneiders gan vēlāk uzsvēra, ka šis izteikums bijis attiecībā uz tālāku nākotni un aiz kadra atstāts teikums, ka tuvākajos gados klīnikas atbrīvošana nav plānota.

Jau vēstīts, ka VM plāno no 1.aprīļa reorganizēt LIC, nododot Rīgas Austrumu klīniskajai universitātes slimnīcai ar infekciju slimību ārstniecību saistītās funkcijas, bet valsts pārvaldes funkcijas sabiedrības veselības un epidemioloģiskās drošības jomā – Slimību profilakses un kontroles centram.

Infektoloģijas centra galvenās telpas atrodas Rīgā, Linezera ielā 3, savukārt Stopiņu pagastā izvietota LIC Tuberkulozes un plaušu slimību klīnika, kurai ir arī ambulatorās nodaļas Rīgā un Rēzeknē, kā arī filiāle "Ceplīši" Tīnūžu pagastā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!