Foto: LETA
Ar Tukuma novada pašvaldības izpilddirektores Ineses Valteres rīkojumu Tukuma novada domes darbiniekiem ir aizliegts piedalīties politisko partiju vai apvienību rīkotajās diskusijās, citos priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos vai aktivitātēs, liecina rīkojums.

Šāds rīkojums izdots, ņemot vērā, ka "atsevišķi Tukuma novada domes darbinieki ir saņēmuši uzaicinājumus piedalīties politisko partiju vai politisko partiju apvienību rīkotajās diskusijās, kas notiek laikā līdz 2021. gada 5. jūnijam, kā savas jomas eksperti pašvaldībā". Rīkojumā pausts, ka nav iespējams noteikt, cik lielā mērā šīs diskusijas tiks izmantotas kā priekšvēlēšanu aģitācija.

Tāpēc, "lai izvairītos no situācijas, ka Tukuma novada domes darbinieki tiek iesaistīti priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos", izdots attiecīgais rīkojums, kas dalību domes darbiniekiem šādos pasākumos aizliedz.

Ar Valteri un Tukuma novada domes priekšsēdētāju Normundu Reču (NA) pašlaik nav izdevies sazināties.

Savukārt opozicionārs Mārtiņš Limanskis, kurš pārstāv aizvadītajās velēšanās novada domē varu ieguvušo, taču vēlāk zaudējušo partiju "Tukuma pilsētai un novadam", komentēja, ka šāds rīkojums nav demokrātisks. Arī deputāts Artis Jomerts (V) uzskata, ka dokuments ir "demokrātijas pilnīga aizliegšana". Atšķirībā no Limanska, kurš šogad gaidāmajās vēlēšanās startēs, Jomerts kandidātu vidū šogad nebūs.

Bijusī pašvaldības Izpilddirektore Dace Lebeda, kura šogad būs "Vienotības" saraksta līdere, Tukuma novada domi salīdzināja ar "mazo Baltkrieviju". Viņasprāt, ņemot vērā neizpratni, ko radījis rīkojums, Rečam vajadzēja lemt par tā atcelšanu.

Lebeda stāstīja, ka pašvaldības darbinieki, kas startēs gaidāmajās vēlēšanās, ir uztraukušies, vai var piedalīties priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos. Piemēram, "Vienotības" sarakstā ir vairāki izglītības un sporta jomas pārstāvji.

Par rīkojumu ir informēta arī Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!