Foto: F64
Ar Tukuma novada pašvaldības izpilddirektores Ineses Valteres rīkojumu Tukuma novada domes darbiniekiem ir atļauts piedalīties politisko partiju vai apvienību rīkotajās diskusijās, citos priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos vai aktivitātēs ārpus darba laika, informēja Tukuma domes pārstāvji.

Ar rīkojumu darbiniekiem atļauts piedalīties priekšvēlēšanu pasākumos kā privātpersonām ārpus darba laika. Rīkojums neattiecas uz administrācijas darbiniekiem, kas ir deputāta kandidāti.

Tukuma novada dome paziņojusi, ka iepriekšējā rīkojuma saturs ir kļūdaini interpretēts un domei nekādā gadījumā nav bijis nodoma ierobežot darbinieku pilsoniskās tiesības.

Tāpēc, lai izvairītos no turpmākajiem pārpratumiem, pašvaldības izpilddirektore Valtere 14. maijā ir izdevusi jaunu rīkojumu, kas saturiski precizē iepriekšējā rīkojuma tekstu un ar kuru ir atcelts rīkojums, kuru bija iespējams kļūdaini interpretēt.

Jau ziņots, ka 12. maijā ar Tukuma novada pašvaldības izpilddirektores Valteres rīkojumu Tukuma novada domes darbiniekiem tika aizliegts piedalīties politisko partiju vai apvienību rīkotajās diskusijās, citos priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos vai aktivitātēs.

Šāds rīkojums izdots, ņemot vērā, ka "atsevišķi Tukuma novada domes darbinieki ir saņēmuši uzaicinājumus piedalīties politisko partiju vai politisko partiju apvienību rīkotajās diskusijās, kas notiek laikā līdz 2021. gada 5. jūnijam, kā savas jomas eksperti pašvaldībā". Rīkojumā pausts, ka nav iespējams noteikt, cik lielā mērā šīs diskusijas tiks izmantotas kā priekšvēlēšanu aģitācija.

Tāpēc, "lai izvairītos no situācijas, ka Tukuma novada domes darbinieki tiek iesaistīti priekšvēlēšanu aģitācijas pasākumos", izdots attiecīgais rīkojums, kas dalību domes darbiniekiem šādos pasākumos aizliedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!