Foto: stock.xchng

Tukuma novadam tiek plānots pievienot Engures novada zemes vienības, lai uzņēmuma "Komforts" ražošanas ēkas atrastos vienā administratīvajā teritorijā, liecina ceturtdien pieteiktais projekts Valsts sekretāru sanāksmē.

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) norāda, ka pašlaik uzņēmuma "Komforts" ražotnes izvietotas uz blakus esošām zemes vienībām, kas atrodas gan Tukuma, gan Engures novada teritorijā, un tas apgrūtina investīciju piesaisti, ražošanas ēku celtniecību un uzņēmuma darbību.

Uzņēmums lūdzis Tukuma novada pašvaldību rosināt grozīt administratīvās teritorijas robežu, lai visas zemes vienības, uz kurām izvietotas uzņēmuma ražotnes, atrastos Tukuma novada teritorijā un tās varētu apvienot vienā zemes vienībā ar vienotu adresi. Abās pašvaldībās šā gada janvārī notika publiskā apspriešana, kurā netika saņemti iedzīvotāju iebildumi par plānoto novadu robežu grozījumiem.

Tukuma novadam pievienoto zemju kopplatība ir tikai 1,4357 hektāri, informē VARAM. Šādu nelielu robežu grozījumu nav iespējams grafiski iezīmēt Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kurā shematiski attēlotas novadu robežas. Līdz ar to nav nepieciešamības izdarīt grozījumu likumā.

Pēc likuma pieņemšanas robežas teksta un telpiskie dati tiks aktualizēti Valsts adrešu reģistra informācijas sistēmā un publicēti Valsts zemes dienesta tīmekļa vietnē "vzd.gov.lv".

Saeima 26.martā pieņēmusi grozījumus Administratīvo teritoriju un apdzīvoto vietu likumā, kas paredz - ja republikas pilsēta, novads un tā teritoriālā vienība saglabā savu statusu un novada teritoriālā vienība netiek pievienota citam novadam vai republikas pilsētai un attiecīgās pašvaldības ir pieņēmušas lēmumu atbalstīt robežu grozīšanu, administratīvo teritoriju robežas var grozīt Ministru kabinets. Līdz tam administratīvo teritoriju robežu aprakstus apstiprināja Ministru kabinets, bet par robežu grozīšanu lēma Saeima.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!