Foto: F64

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests (VUGD) sestdien pulksten 17.45 saņēmis izsaukumu uz Tukuma novada Sēmes pagastu, kur netālu no dzīvojamās mājas dega siena ruļļi, informēja VUGD.

Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka divās kaudzēs deg sešus metrus augsts siena ruļļu krāvums 2000 kvadrātmetru platībā.

Pulksten 23.49 ugunsgrēku izdevās ierobežot, no liesmām nosargājot 20 metru attālumā esošo dzīvojamo māju, saimniecības ēku un malkas šķūni.

Notikuma vietā strādāja Engures brīvprātīgie ugunsdzēsēji, kā arī bija piesaistīta īpašnieka traktortehnika.

Patlaban dzēšanas darbi notikuma vietā turpinās - tiek pārkrāmēts un mitrināts siens, lai degšanu pilnībā likvidētu.

Savukārt svētdien pulksten 00.12 ugunsdzēsēji saņēma izsaukumu uz Aizkraukli, kur dega vienstāva dzīvojamā māja 85 kvadrātmetru platībā. Pārmeklējot ēku, tika atrasts un izglābts cilvēks, kurš ugunsgrēkā cieta un tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem. Pulksten 2.37 ugunsgrēks likvidēts.

Pagājušajā diennaktī dzēsti arī vairāki kūlas ugunsgrēki, tostarp Jēkabpils, Bauskas, Augšdaugavas, Ādažu, Ķekavas novadā, kā arī Rīgā, Jūrmalā un Liepājā. Lielākais no tiem bija Jēkabpils novadā, kur dega kūla 1500 kvadrātmetru platībā un siena rullis divu kvadrātmetru platībā.

Kopumā pagājušajā diennaktī līdz svētdienas pulksten 6.30 VUGD saņēmis 61 izsaukumu - 38 uz ugunsgrēku dzēšanu, no tiem 11 uz kūlas un piecus uz meža ugunsgrēkiem, 15 uz glābšanas darbiem un vēl astoņi izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!