Foto: Reuters/Scanpix/LETA
24 gadus vecais tukumnieks, pret kuru uzsākts kriminālprocess par nacionālā, etniskā un rasu naida izraisīšanu, tā rīkojies, reaģējot uz notikumiem pasaulē, informēja Tukuma policijas iecirknī.

Aizvadītajā nedēļas nogalē Valsts policija Tukumā aizturēja vīrieti, kurš sociālajos tīklos aicināja uz vardarbību pret patvēruma meklētājiem. Policijai par ierakstu "Facebook" ziņoja iedzīvotāji. Kriminālprocess tiks nosūtīts Drošības policijai (DP).

Jaunietis sākotnējās liecībās policijai stāstīja, ka lasījis rakstus par to, kā imigranti uzvedas Vācijā, tas viņā izraisījis dusmas un tāpēc tapis ieraksts. Nekādas reālas darbības viņš neesot plānojis veikt. Viņš bija minējis konkrētu adresi pilsētā, bet policijai nav varējis izskaidrot, kāpēc uzskata, ka tur dzīvo bēgļi.

Tukuma iecirkņa priekšnieks Janeks Bahs pastāstīja, ka pie ēkas tika nozīmēta apsardze. "Pārbaudījām arī, vai ēkā nedzīvo kāds nelegālais imigrants, kas neapstiprinājās," par rīcību stāstīja policijas pārvaldes priekšnieks.

Jaunietis ir vietējais, iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā.

Pret 24 gadus veco vīrieti uzsākts kriminālprocess par darbību, kas vērsta uz nacionālā, etniskā, rasu vai reliģiskā naida vai nesaticības izraisīšanu, par ko var sodīt ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar piespiedu darbu, vai ar naudas sodu.

2014.gadā Latvija par nacionālā, etniskā vai rasu naida izraisīšanu tika ierosināti 13 kriminālprocesi, bet kriminālvajāšanai nosūtīti trīs.

Jau ziņots, ka pašlaik plaši tiek apspriesti jaunā gada notikumi Ķelnē, kur policija saņēmusi vairākus simtus iesniegumu no sievietēm par seksuāliem uzbrukumiem. Lielākā daļa no aizdomās turētajiem ir nelegālie migranti un patvēruma meklētāji no Ziemeļāfrikas.

Saistībā ar notikušo Vācijas kanclere Angela Merkele paziņojusi, ka ir jāpadara stingrāki nosacījumi, kādos gadījumos no valsts tiek izraidīti patvēruma meklētāji, kuri ir notiesāti par kriminālpārkāpumiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!