Foto: Katoļu Baznīcas Informācijas centrs
Teoloģijas doktorants, katoļu priesteris Ilmārs Tolstovs, kurš uz Aglonu 31.jūlijā devies kopā ar grupu no Valmieras, savos iespaidos no svētceļojuma ik dienas aktīvi dalās gan paša blogā, gan sociālajos tīklos.

Priesteris savā interneta dienasgrāmatā apraksta gan ceļa grūtības, odu un dunduru uzbrukumus, uzberztās tulznas, gan sniedz ieskatu svētceļnieku garīgajos piedzīvojumos - Svēto Rakstu vietās, kas ik dienas tiek kopīgi pārdomātas. 














Vissvētākās Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki ir vieni no gada lielākajiem Marijai veltītajiem svētkiem. Tradicionāli Latvijā šie reliģiskie svētki visplašāk tiek svinēti Aglonas bazilikā, kurp katru gadu kājām dodas svētceļnieku grupas no Latvijas un citām valstīm.

Dievmātes debesīs uzņemšanas svētki ir vissenākie Jaunavas Marijas godam veltītie svētki. Austrumu baznīcā šos svētkus svinēja jau ap 450.gadu, bet Francijā svētki tika svinēti jau 6.gadsimtā. Latvijas teritorijā šo svētku svinēšanas tradīciju aizsāka dominikāņu mūku ordenis, kas 1700.gadā uzbūvēja tagadējās Aglonas bazilikas priekšteci - koka dievnamu un sāka īpašā veidā godināt dievmāti.

Aglonas bazilika jau sen kļuvusi par vienu no nozīmīgākajām svētvietām ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā. Aglonā pulcējas garīgā ceļa meklējumos esoši cilvēki no daudzām pasaules valstīm.

Ar valdības lēmumu šie svētki noteikti kā valsts nozīmes pasākums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!