Foto: Kārlis Dambrāns, DELFI
"Un čaulītes lido tādā ātrumā, ka var izsist zobus. Tas ir visai nepatīkami". Abas šīs ziņas man bija jaunumi. Pirmkārt, es nebiju iedomājies, ka lidojošās čaulītes var nodarīt postu un, otrkārt, un – iespējams – galvenokārt – es nezināju, ka pa mums šodien mācībās "Kristāla bulta" šaus. Parasti mēs, preses cilvēki, esam nolikti stūrītī, kur varam vērot notiekošo, taču izrādās, ka šodien pa mums šaus. Ak tad tāpēc mums iedeva tās bruņu vestes un ķiveres!


Ar tām abām gan gāja mazliet vāji. Pareizāk sakot, šauri. Lielākā daļa vestes ir vidējā izmēra, bet liela daļa žurnālistu, kā izrādās, ir īpaši liela izmēra. Visiem nepietika. Man arī nācās mēģināt uzstīvēt vesti, kas ir krietni par mazu. Vasarā varbūt izdotos, bet šodien – virs visām siltajām drēbēm – nebija viegli. Ar ķiveri šķita, ka būs tādas pašas ziepes, bet tad es sapratu, ka to var padarīt dziļāku, pielāgojot iekšējo stiprinājumu.

Tad mūs sadzina tajās kravas mašīnās, kurās kanādiešu seržants mūs iepazīstināja ar dienas plāna pirmo pusi. Tātad, būs tā: mēs brauksim pa mežu un tur mums uzbruks. Uz mums šaus un mēs šausim. Tas izklausās visai aizraujoši. Mani gan mazliet kaitina, ka uz šaurā soliņa kravas mašīnā ir maz vietas; vestē un ķiverē iespiestiem ir grūti kustēties, grīda, uz kuras jātur mugursomu, ir slapja un vispār pats soliņš arī ir smilšains.

Es saprotu, ka izklausos pēc baigā nūģa, bet es nebiju brīdināts, ka vajadzēs šmucējamās drēbes šodien. Parasti mūs sasēdina autobusā, aizvizina uz franču kurgānu, kur ir mazliet jāpabrien pa smiltīm, sacienā ar kafiju, 

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!