Turcijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs Ali Tujgans, pirmdien tiekoties ar ekonomikas ministru Aigaru Štokenbergu (TP), paudis Turcijas atbalstu Latvijas dalībai Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā (OECD), informēja Ekonomikas ministrijas Sabiedrisko attiecību nodaļā.
Turcijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs izteicis pateicību Latvijai par atbalstu iestāšanās sarunu uzsākšanai par dalību Eiropas Savienībā (ES) un izteicis Turcijas gatavību strādāt, lai izpildītu iestāšanās nosacījumus.

Tujgans informējis par Turcijas vēlmi aktivizēt ekonomisko sadarbību ar Latviju, tāpēc nākamgad ir iecerēts rīkot Latvijas un Turcijas biznesa forumu. Tāpat Turcijas Ārlietu ministrijas pārstāvis ierosinājis atvieglot Turcijas uzņēmējiem vīzu saņemšanu uz Latviju.

Tikšanās laikā pārrunāti arī enerģētikas jautājumi. Štokenbergs uzsvēris Turcijas kā enerģijas resursu tranzītvalsts lielo nozīmi.

Ministrs akcentējis, ka Latvijas un Turcijas ekonomiskās sadarbības potenciāls nav izsmelts un tam ir attīstības perspektīvas nākotnē.

Pērn Latvijas ārējās tirdzniecības apgrozījums ar Turciju sasniedza 46,8 miljonus eiro (32,9 miljonus latu). 2005.gadā Turcija ieņēma 27.vietu Latvijas ārējās tirdzniecības partneru vidū.

Galvenās Latvijas eksporta preču grupas uz Turciju ir metāli un to izstrādājumi, minerālie produkti, tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, koksne u.c. Galvenās Latvijas importa preču grupas no Turcijas ir tekstilmateriāli un tekstilizstrādājumi, mašīnas, mehānismi, elektriskās iekārtas, metāli un to izstrādājumi, dārgakmeņi un pusdārgakmeņi, dārgmetāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!