Biznesa augstskolas "Turība" studentu dienesta viesnīcā Graudu ielā ceturtdien agrā rītā mācību nolūkos tika inscinēts ugunsgrēks, lai pārbaudītu ugunsdzēsēju gatavību liesmu dzēšanai un studentu zināšanas par rīcību ugunsgrēka trauksmes gadījumā.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Inese Veisa informē, ka kopmītnēs pēc mākslīgi radītiem dūmiem 5.stāva virtuvē atskanēja ugunsdzēsības trauksme, ieradās ugunsdzēsēji un skaļrunī tika izziņota evakuēšanās no dienesta viesnīcas.

Pirms mācībām ne ugunsdzēsējiem, ne studentiem nebija precīza informācija par gaidāmo trauksmi, taču kopmītņu iemītnieki iepriekš saņēma norādes, kur atrodas evakuācijas plāns un kā rīkoties ugunsgrēka gadījumā.

VUGD atzīst, ka mācības noritēja veiksmīgi. Mācību galvenā organizatore, "Turības" maģistrantūras studente Zane Ulmane atzīst, ka "studenti bija pārsteidzoši organizēti, un ātri, tas priecē."

Pēc mācību trauksmes VUGD pārstāvji tikās ar "Turības" vadību un noskaidroja, kādas būtu problēmas reāla ugunsgrēka gadījumā, secinot, ka šādas mācības ir ļoti lietderīgas. Studenti, kaut reizi dzīvē piedalījušies mācībās, turpmāk zinās kā rīkoties šādā situācijā, atzīst rīkotāji.

Kā atzina VUGD pārstāvji, reāla ugunsgrēka gadījumā iedzīvotāji bieži vien nav gatavi pamest savus dzīvokļus, notiek aktīva mantu vākšana, Turklāt bieži vien ugunsgrēka gadījumā bailēs no aplaupīšanas iedzīvotāji nevēlas atstāt vaļā dzīvokļu durvis, taču pēc noteikumiem ugunsdzēsēji ir tiesīgi tās uzlauzt.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!