Latvijas tūrisma nozares pārstāvji uzskata, ka Saeimas darba kārtībā priekšlikums samazināt pievienotās vērtības nodokli (PVN) viesnīcu biznesam nonācis, pateicoties tam, ka par to ieinteresējās LPP/LC līderis, Rīgas vicemērs Ainārs Šlesers, ziņo laikraksts "Diena".

"Šlesers ir uzkāpis tūrisma zirgā," laikrakstam atzinis Eiropas reģionālā tūrisma institūta vadītājs Aivars Mackevičs, piebilstot, ka nozare Šlesera personā ir ieguvusi spēcīgu lobiju līdztekus uzņēmējam Jānim Naglim. Viņš uzskata - ja šiem cilvēkiem nebūtu savu interešu, visticamāk, diskusijas par PVN likmes pazemināšanu Saeimas darba kārtībā nebūtu.

Tam piekrīt arī asociācijas "Lauku ceļotājs" vadītāja Asnāte Ziemele, norādot, ka "citādi šajā valstī lietas uz priekšu diemžēl nevirzās." Rezultāts gan, viņasprāt, būtu labs - uzlabotos tūrismā strādājošo konkurētspēja Baltijas reģionā. Pakalpojuma cena, samazinoties PVN likmei, gan, visticamāk, būtiski nemainītos vai paliktu esošajā līmenī, kas jau tā esot kritiski zema, laikrakstam atzinuši Mackevičs un Naglis.

Laikraksts norāda, ka Šlesers atbalsta lidsabiedrības "airBaltic" aktivitātes un šīs kompānijas partnerus, nozīmīgus spēlētājus Latvijas viesnīcu biznesā - "Reval Hotels", ar ko aviokompānija nesen noslēdza sadarbības līgumu, kā arī "Islande Hotel", kuras vadītājam uzņēmējam Jānim Naglim kopā ar "airBaltic" šefu Bertoltu Fliku pieder arī taksometru kompānija "Baltic Taxi".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!