Foto: DELFI
Pamesto pasažieru lidmašīnu, kas kļuvusi par populāru neoficiālu tūrisma objektu, tās īpašniece lidosta "Rīga" līdz gada beigām plāno pārdot izsolē, bet, ja tas neizdosies, lidaparāts "TU-134" nonāks metāllūžņos, svētdien vēstīja raidījums "LNT Ziņas Sešos".

Lidmašīna, kas atrodas netālu no lidostas, kļuvusi par iecienītu objektu, ko cilvēki dodas apskatīt un fotografēt. Sociālajos tīklos ir virkne pamestās lidmašīnas fotogrāfiju, un "Facebook" ir pat izveidota lapa ar nosaukumu "Pamestā lidmašīna vecajā lidostā".

Oficiāli teritorijā gan ir aizliegts ieiet, un lidostā nebūt nav sajūsmā par daudzo interesentu apmeklējumu, norāda raidījums. Lidmašīna ir arī aprīkota ar brīdinājuma zīmēm, kas brīdina par nedrošību, skaidroja lidostā.

"Šobrīd šo lidmašīnu ugunsdzēsības komanda izmanto treniņiem," stāstīja lidostas "Rīga" pārstāve Laura Karnīte.

Par iespējamu lidaparāta iegādi iekšējā apspriede ir notikusi Mārupes novada domē, taču nolemts, ka pašvaldība šo lidmašīnu nevēlas savā īpašumā. Tajā būtu jāiegulda lieli līdzekļi, tāpēc Mārupes novada domes tūrisma organizatore Elīna Brigmane atzina, ka lidmašīna vairāk, iespējams, noderētu kādam uzņēmējam drosmīga biznesa plāna īstenošanai.

Pasažieru lidmašīna "Tupolev" jeb "TU-134" ir ražota Padomju Savienībā no 1966. līdz 1988. gadam. Šajā laikā tika uzbūvētas 854 lidmašīnas, neliela daļa no tām tika pārveidotas par luksus transportu īpaši svarīgu personu un turīgu uzņēmēju vajadzībām.

Visvairāk "TU-134" izmantoja aviokompānija "Aeroflot", kas ar "TU-134" kopumā ir pārvadājusi vairāk nekā 360 miljonus pasažieru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!