Rīgas apgabaltiesā pirmdien paredzēts izskatīt Latvijas autortiesību aģentūras (AKKA/LAA) prasības pret radiostacijām "Easy FM" un "Bizness & Baltija" (B&B) par viņu pārstāvēto autoru dziemu atskaņošanas aizliegumu šajās stacijās.
Prasība par autortiesību pārkāpumiem pret Easy FM jau divreiz ir atlikta tādēļ, ka nebija ieradušies raidstacijas pārstāvji, bet prasība pret B&B tiesā tiks izskatīta pirmoreiz.

Abās prasībās lūgts tiesai liegt turpmāk radiostacijām izmantot aģentūras pārstāvēto mākslinieku skaņdarbus, kā arī piedzīt autortiesību atlīdzību vai zaudējumus - no katras organizācijas 36 tūkstošus latu.

Abas raidorganizācijas autortiesības pārkāpjot no darbības sākšanas brīža līdz pat šai dienai, apgalvo Latvijas autortiesību aģentūra.

BNS jau ziņoja, ka 5.aprīlī tiesa jau apmierināja aģentūras prasību pret "Radio Skonto". Saskaņā ar spriedumu raidstacija jāmaksā 24 tūkstoši latu zaudējumi aģentūrai, kā arī, pēc sprieduma spēkā stāšanās, jāpārtrauc atskaņot AKKA/LAA pārstāvēto autoru skaņdarbi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!