Foto: LETA

Jau otro dienu turpinās ugunsgrēka dzēšana Augšdaugavas novada Naujenes pagastā, kur ar atklātu liesmu dega saimniecības ēka 1000 kvadrātmetru platībā, kurā atrodas aptuveni 300 siena ruļļu, portālu "Delfi" informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) pārstāve Agrita Vītola.

Izsaukums uz notikuma vietu tika saņemts otrdien pulksten 00.41, un pulksten 05.26 šis paaugstinātas bīstamības ugunsgrēks tika lokalizēts. Ūdens dzēšanai tiek nodrošināts ar pievešanu, un dzēšanas darbos iesaistīta arī saimniecības traktortehnika.

Šorīt VUGD saņēma izsaukumu uz Dienvidkurzemes novada Tadaiķu pagastu, kur deg vienstāva dzīvojamās mājas jumts un istaba. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēka deg pilnā platībā un tās jumts jau bija iebrucis. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējies viens cilvēks. Pulksten 6.53 ugunsgrēks tika lokalizēts, un šobrīd tā dzēšana turpinās.

Naktī glābēji steidzās uz izsaukumu Jelgavā, kur piecstāvu ēkas trešā stāva dzīvoklī uz ieslēgtas plīts dega ēdiens. No piedūmotā dzīvokļa tika evakuēts viens cilvēks.

Otrdien VUGD saņēma izsaukumu Rēzeknes novada Sakstagala pagastā, kur dega vienstāva dzīvojamā māja. Pirms VUGD ierašanās no mājas bija evakuējušies divi cilvēki. Pusnaktī ugunsgrēks tika likvidēts. Mājoklis nebija aprīkots ar dūmu detektoru un ugunsdzēsības aparātu.

Aizvadītajā diennaktī ugunsdzēsēji steidzās arī uz izsaukumiem, kur dega atkritumi konteineros, četras vieglās automašīnas, sodrēji dzīvojamās mājas dūmvadā, divos gadījumos – piededzis ēdiens, niedres, siena ruļļi, sadzīves priekšmeti deviņstāvu ēkas augšējā stāva balkonā.

Pagājušajā diennaktī VUGD saņēma 48 izsaukumus – 16 uz ugunsgrēku dzēšanu, 20 uz glābšanas darbiem, bet 12 izsaukumi bija maldinājumi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!