No pirmdienas, 6.novembra, visās Eiropas Savienības (ES) lidostās stāsies spēkā jauna bagāžas pārvadāšanas regula, kas paredzēs, ka šķidrums būs jāpārvadā plastikāta maisiņos, informēja "British Airways" komercdirektors Somijā un Baltijas valstīs Toms Andersons.
Saskaņā ar jauno regulu savā rokas bagāžā pasažieri turpmāk drīkstēs ievietot vienu caurspīdīgu, atveramu plastikāta maisiņu, kurā iepakoti visi līdzi paņemtie šķidrumi, želejas un pastas.

Katrs šķidruma, želejas vai pastas iepakojums nedrīkstēs pārsniegt 100 mililitru tilpumu. Plastikāta maisiņš būs jānodod pārbaudei atsevišķi, izņemot to no rokas bagāžas.

Patlaban lidmašīnas salonā atļauts ienest vienu rokas bagāžas vienību, kas nepārsniedz 56x45x25 centimetrus.

Pēc viņa teiktā Rīgas lidostā pasažieri tiks informēti arī tieši pirms izlidošanas, atgādinot atļauto šķidrumu, gēlu un citu aizliegto vai ierobežoto priekšmetu vai vielu pārvadāšanas noteikumus pie lidojuma reģistrācijas.

Turpat pasažieri arī varēs saņemt caurspīdīgus atveramus plastikāta maisiņus, kuros atļautie priekšmeti jāievieto.

EK regula 1546/2006 precīzi nosaka maksimumu - 500 mililitrus šķidruma iepakotus litra maisiņā. Katra trauka ietilpība nedrīkst pārsniegt 100 mililitrus. Šīs prasības attiecas tikai uz pasažieru rokas bagāžu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!