Foto: LETA
Rīgas Austrumu klīniskajā universitātes slimnīcā (RAKUS) ieviestas izmaiņas neatliekamās pacientu plūsmas uzņemšanas kārtībā, proti, turpmāk visus pacientus ar aizdomām par infekciju slimībām nogādās stacionāra "Gaiļezers" Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, nevis Latvijas Infektoloģijas centā (LIC) kā iepriekš.

Kā informēja slimnīcas pārstāve Ilga Namniece, šāds lēmums pieņemts, lai Austrumu slimnīcā visu diennakti nodrošinātu augsta līmeņa speciālistu konsultācijas un diagnostiku visiem pacientiem ar dažādām diagnozēm akūtās situācijās.

Slimnīcas valdes priekšsēdētājs Imants Paeglītis uzsvēra, ka no jaunās kārtības ieguvēji būs pacienti. Katram pacientam tiks veikti vispusīgi izmeklējumi, savukārt ārstu-speciālistu komanda būs devusi slēdzienu par pacienta blakus-saslimšanām. "Tas pacienta ārstēšanas procesu padarīs drošāku. Skaidrs ārstēšanās plāns un medicīnisko manipulāciju secība veicinās mērķtiecīgu pacienta izveseļošanos," uzskata Paeglītis.

Turpmāk LIC Uzņemšanas nodaļā katru dienu no pulksten 8 līdz 19 pacientus konsultēs dežūrārsts, bet pārējā laikā pacienti varēs saņemt palīdzību "Gaiļezera" Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā, kas strādā visu diennakti.

Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas vadītājs Aleksejs Višņakovs norādīja, ka šādu jaunu kārtību RAKUS ieviesa, lai, izvērtējot pacienta veselības stāvokli, mērķtiecīgi un precīzi sniegtu konkrētajā brīdī nepieciešamo palīdzību – iespējami ātri un efektīvi.

Višņakovs skaidroja, ka nereti esot situācijas, ka līdz ar akūtu infekciju izraisītu saslimšanu cilvēkiem ir papildus kāda nopietna hroniska kaite, piemēram, sirds asinsvadu slimības. Šādos gadījumos nepieciešami papildus izmeklējumi un vairāku speciālistu konsultācijas, kas ir pieejamas "Gaiļezerā".

Klīnikas vadītājs ir pārliecināts, ka tikai ar konkrēti definētu ārstēšanas secību un plānu pacients tiks pārvests uz atbilstošu stacionāru, tostarp arī LIC, ja tāds būs ārstu slēdziens. "Tāpat vēlētos piebilst, ka Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikā ir visi nepieciešamie apstākļi to slimnieku izmeklēšanai, kuriem ir lipīgas infekcijas. Ir speciāli aprīkoti kabineti, kas ir svarīgi, infekciozais pacients tiek nošķirts no pārējiem, tādējādi neapdraud citu pacientu veselību," pauda Višņakovs.

Slimnīcā norādīja, ka LIC pacienti joprojām varēs saņemt profesionālus un kvalitatīvus infekcijas slimību ambulatoros un stacionāros veselības aprūpes pakalpojumus. Nemainīga paliks arī līdzšinējā pacientu aprites kārtība, kurā pacienti ar aizdomām par infekciju slimībām, kas jau būs izmeklēti kādā citā slimnīcā, netiks vesti uz stacionāru "Gaiļezers".

Veicot minētās izmaiņas, noslēgusies RAKUS Neatliekamās medicīnas un pacientu uzņemšanas klīnikas reorganizācija, atzīmēja Namniece.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!