Foto: LETA

SIA "Rīgas namu pārvaldnieks" (RNP) pēdējā gada laikā metodiski pilnveidojot iepirkumu sistēmu un konkursu kritērijus, nodrošinājis, ka bēniņu un pagrabu tīrīšanas pakalpojums turpmāk klientiem izmaksās par 25% mazāk, nekā līdz šim, portālu "Delfi" informēja RNP.

Turpmāk RNP teritoriālo iecirkņu "Austrumi", "Daugava", "Centrs", "Jugla", "Ziemeļi" un "Pārdaugava" bēniņu un pagrabu tīrīšanas pakalpojumu sniegs "Eco Baltia vide".

Lēmumu par iepirkumu dalījumu zonās RNP pieņēma, lai palielinātu konkurenci un iegūtu lielāku pakalpojuma sniedzēju piedāvājumu apjomu, no mazākiem pakalpojumu sniedzējiem, kas spēj saviem spēkiem nodrošināt izdevīgu un kvalitatīvu pakalpojumu RNP klientiem.

Jaunā iepirkumu metodika jau nodrošinājusi būtiski zemāku cenu arī zāles pļaušanas pakalpojumam, kas RNP klientiem izmaksā vidēji divas reizes mazāk iepriekš.

RNP valdes priekšsēdētājs Ronalds Neimanis norāda, ka, samazinot izmaksas par pārvaldīšanas pakalpojumu, klientiem būs iespēja vairāk līdzekļu atlicināt sava īpašuma remontdarbiem.

"Ikdienā tiek strādāts pie tā, lai metodiski pilnveidotu gan visu iepirkumu sistēmu kopumā, gan atsevišķus iepirkumus. Mēs metodiski palielinām konkurenci, dodot iespēju iepirkumos piedalīties maksimāli plašam pretendentu lokam. Rezultātā esam panākuši ļoti būtisku pakalpojuma cenas samazinājumu, kas primāri samazina RNP klientu ikmēneša rēķinus," pauž Neimanis.

Kā jau iepriekš ziņots – RNP padziļināti analizējot māju finanšu rādītājus, pārskata pārvaldīšanas maksu, balstoties uz administratīvo un citu ar daudzdzīvokļu māju pārvaldīšanu saistīto izmaksu samazinājumu uzņēmumā.

Kopējais pārvaldīšanas maksas samazinājums attiecināms jau uz 850 mājām, kas gada griezumā ir ap 1,6 miljonu eiro ietaupījums RNP klientiem. Minētais iepirkuma rezultāts varētu samazināt RNP klientu nākamā gada izmaksas vēl vairāk.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!